22_03_29_erdmost_nincskep

„Nem megyünk suliba április 19-től!”

22_03_29_erdmost_nincskep

„Nem megyünk suliba április 19-től!”

„Nem megyünk suliba április 19-től!” névvel szervezett eseményt az ADOM Diákmozgalom a központi iskolanyitások ellen. A kezdeményezők szerint érthetetlen, hogy a boltokban bevezetett négyzetméter-alapú korlátozás az iskolákra miért nem érvényes.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ADOM Diákmozgalom azt kéri a kormánytól, ne vezessenek be kötelező jelenléti oktatást április 19-től és a középiskolákban továbbra is maradjon online oktatás, amíg a tanárok immunitása nem alakul ki.

Az eduline.hu azt írja, a diákmozgalom azt kéri, a szülőknek ne legyen kötelező általános iskolás gyermeküket iskolába küldeni, illetve a védettséget nem élvező tanárok választhassanak online tanítási formát, ne kötelezhessék őket egészségük veszélyeztetésére. Hangsúlyozzák, a kormány nyújtson segítséget a tanároknak az online oktatáshoz.

Az ADOM Diákmozgalom április 19-re – a tervezett iskolanyitási napra – szervezett eseménye szerint nem szabad elhamarkodott lépést tenni. Amennyiben a kormány mégis bevezeti a kötelező jelenléti oktatást április 19-től, akkor arra kérik a középiskolásokat, ne menjenek iskolába, a tanárokat pedig arra, online folytassák a tanítást.

Az Eduline szerkesztőségének küldött emailekből kiderül, a diákok, szülők és tanárok visszajelzései alapján nincs értelme az érettségi előtt két hétre visszaengedni a középiskolákba a végzősöket. Sokan attól tartanak, ha április végén megfertőződnek az iskolában, akkor éppen az írásbeli érettségire betegednek le vagy kerülnek karanténba.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email