22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: megint nyert Pápán az Érdi VSE

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: megint nyert Pápán az Érdi VSE

Koós Gábor második félidei duplájára csak Kalász Milánt tizenegyesből tudott válaszolni, így az Érdi VSE 2-1-re nyert a Pápai Perutz FC vendégeként az NB III Nyugati csoportjának 28. fordulójában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Rangadóra volt kilátás az Érdi VSE pápai vendégjátékán a bajnokság 28. fordulójában, hiszen a tizenegyedik helyen álló Perutz FC-hez látogatott Limperger Zsolt együttese. Jó előjel volt az érdieknek ugyanakkor, hogy vezetőedzőjük szülővárosában még nem szenvedtek vereséget.

Ám a mérkőzés már nem ment ilyen könnyen, de hiába volt enyhe mezőnyfölényben a házigazda Pápa, ez veszélyes helyzetekben nem nyilvánult meg. Az első félidő mezőnyjátéka mindössze egy feljegyezhető lehetőséget hozott, de ekkor az érdiektől Farkas Bálint baloldali beadását Koós Gábor nem sokkal fölélőtte.

A második félidő már élénkebben indult, hiszen az érdiektől Kollega Krisztián, Fürjes Ádám, Koós Gábor és Balogh Ádám is közel állt a vezetést jelentő gólhoz. Igaz, a túloldalon pedig az 53. percben Nagy Tamás távoli szabadrúgásánál Kertész Ferencnek is védenie kellett egyet.

Aztán a 65. percben már megszerezték a vezetést az érdiek, amikor egy jobboldali beadás után a megcsúsztatott labdát a nem sokkal korábban csereként beálló Molnár Bence készítette le Koós Gábornak, akinek 10 méterről eleresztett lövése a védők sűrűjében is a kapuba jutott (0-1).

Bár a következő negyed órában egy-két sebességi fokkal feljebb kapcsolt a házigazda, helyzetei nehezen vezettek eredményre, hiszen vagy a védők vagy Kertész Ferenc mentett.

Az utolsó tíz percre fordulva pedig megpecsételődött a hazaiak sorsa, amikor egy viszonylag hosszú lefolyású támadás után ezúttal Kollega készített lövésre Koósnak, aki ezúttal a tizenhatos vonalától lőtte ki a hosszút (0-2).

Két perc sem telt bele és szépített a házigazda, amikor Csiszár Zoltán buktatta ellenfelét az érdi tizenhatoson belül, amely után Kalász Milán értékesítette a tizenegyest, de ez csak szépségtapasz volt a Pápának, hiszen az Érdi VSE 2-1-re győzött.

“Végig uraltuk a játékot, nekünk voltak lehetőségeink, az első félidőben volt két óriási ziccerünk, amelyik közül ha az egyik bemegy, eldőlt volna a mérkőzés, aztán a második félidőben két helyzetet is sikerült gólra váltani a 3-4 lehetőségünkből. A vége izgalmasra sikeredett, de az ellenfelünknek akkor sem volt lehetősége, a mi butaságunkból született a góljuk is, szóval megérdemelt a győzelmünk”

– fogalmazott Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

“A két alapemberünk hiányát megéreztük, tudtuk, hogy nehéz lesz, hiszen jó csapat az Érd. Sajnos a fiúk nem hitték el, hogy nyerhetünk, úgyhogy azt kell mondjam, megérdemelten nyert az Érd, mert két szép lövéssel sikerült elvinnie a három pontot. Mi csak a tizenegyes után kezdtünk éledezni, de az első sípszótól így kellett volna menni, mint az utolsó tíz percben. Nem hitték el a fiúk, mindenki a másiktól várta a megoldást. Ilyenkor kellenek azok a karakterek, akik most nem voltak bevethetőek”

– fogalmazott Takács Gábor, a Pápai Perutz FC vezetőedzője.

Az Érdi VSE legközelebb április 14-én, 16.30-kor lép pályára, amikor a bajnokság 29. körében a THSE-Szabadkikötőt látja vendégül. A mérkőzést az erdmost.hu facebook oldalán élőben közvetítik. Ezt követően az érdiek április 18-án 17 órától a Lipót Pékség SE vendégeként vívnak bajnokit.

NB III, Nyugati csoport, 28. forduló
Pápai Perutz FC – Érdi VSE 1-2 (0-0)
Pápa, Perutz Stadion, zárt kapuk mögött. V.: Juhász D. (Jakab B., Mózsa)
Pápai Perutz FC: Szigeti – Nagy T., Dóczi, Koronczai, Szalai Cs. (Gasztos, 68. p.) – Koronczai – Szilágyi A. (Iványi, 68. p.), Kalász, Kiss Á. (Baldauf, 68. p.), Illés B. – Molnár T. (Mogyorósi, 80. p.)
Vezetőedző: Takács Gábor
Érdi VSE: Kertész F. – Honti, Bozsoki, Csiszár, Varga T. – Farkas B. (Molnár B., 60. p.), Kócsa – Fürjes, Koós, Kalmár D. (Balogh Á., 29. p.) – Kollega (Földesi, 89. p.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gól: Kalász (85. perc – 11-esből), ill. Koós Gábor (65., 82. perc)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email