22_03_29_erdmost_nincskep

Vízilabda: új alapokra helyezték a BHSE-Érdet

22_03_29_erdmost_nincskep

Vízilabda: új alapokra helyezték a BHSE-Érdet

Sikeres volt a nyári toborzó, így a legkisebbeknél közel ötven gyermekkel kezdődött meg a munka a Budapesti Honvéd SE érdi vízilabdaszakosztályánál, amelyet új alapokra helyeztek, mert az előző csapatok játékosai eligazoltak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Az alapok annyira újak, hogy teljes játékoscsere történt” – kezdett bele a jelenlegi helyzet ismertetésébe Garádi András, a BHSE-Érd edzője. „Egy nagy toborzásba kezdtünk és ha a nulláról kell indulni, akkor is megtesszük, hogy jó pár év múlva is sikeresek lehessünk” – tette hozzá, részletezve azt is, hogy nyáron tizenhárom játékosuk maradt egymástól teljesen eltérő korosztályokban, ami végképp megnehezítette az edzések tartását.

„Ezt most megváltoztattuk, a tábor nagyon jól sikerült, de most az úszástanulás folyamatában vagyunk, innen jutunk el a lábtempóig, szóval a bajnokságtól nagyon messze vagyunk, de tanulunk és bajnokságban indulni kell” – fogalmazott Garádi András, kitérve rá, a Budapesti Baby Bajnokságban indított együttesük fő célja a tanulás, a fejlődés, illetve a tisztes helytállás, hiszen az újonnan csatlakozó gyermekek lemaradása jelentősnek mondható a korosztályhoz képest. Megjegyezte, a vízilabdát újonnan kezdők lemaradását azzal szeretnék behozni, hogy az eddigi heti három edzést ötre emelik.

Garádi András elmondta, nyári toborzójuk olyannyira jól sikerült, hogy jelenleg közel ötven kis vízilabdázónak tartanak edzéseket, de közülük csak 25-öt tudtak nevezni a bajnokságba, mert a szövetség ennyit engedélyez.

Arról is beszélt, az a céljuk továbbra sem változott, hogy a tehetséges gyermekeket a BHSE fővárosi csapatához „továbbítsák”, ahol még tovább fejlődhetnek.

A BHSE-Érd edzője nagyon várta, hogy újra egy olyan korosztállyal dolgozhat, amellyel nulláról indulhat, mert így az ő elképzelései mentén tanulhatják meg a sportágat a gyermekek. Épp ezért két példaképe, az ebben a korosztályban zseninek nevezhető Sedlmayer Ildikó, illetve Benedek Tibor tanításait is hasznosítja az edzéseken, de adott esetben ő is vízbe száll, hogy még jobban segítse a gyermekek fejlődését.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email