Vízilabda: új alapokra helyezték a BHSE-Érdet

Sikeres volt a nyári toborzó, így a legkisebbeknél közel ötven gyermekkel kezdődött meg a munka a Budapesti Honvéd SE érdi vízilabdaszakosztályánál, amelyet új alapokra helyeztek, mert az előző csapatok játékosai eligazoltak.

„Az alapok annyira újak, hogy teljes játékoscsere történt” – kezdett bele a jelenlegi helyzet ismertetésébe Garádi András, a BHSE-Érd edzője. „Egy nagy toborzásba kezdtünk és ha a nulláról kell indulni, akkor is megtesszük, hogy jó pár év múlva is sikeresek lehessünk” – tette hozzá, részletezve azt is, hogy nyáron tizenhárom játékosuk maradt egymástól teljesen eltérő korosztályokban, ami végképp megnehezítette az edzések tartását.

„Ezt most megváltoztattuk, a tábor nagyon jól sikerült, de most az úszástanulás folyamatában vagyunk, innen jutunk el a lábtempóig, szóval a bajnokságtól nagyon messze vagyunk, de tanulunk és bajnokságban indulni kell” – fogalmazott Garádi András, kitérve rá, a Budapesti Baby Bajnokságban indított együttesük fő célja a tanulás, a fejlődés, illetve a tisztes helytállás, hiszen az újonnan csatlakozó gyermekek lemaradása jelentősnek mondható a korosztályhoz képest. Megjegyezte, a vízilabdát újonnan kezdők lemaradását azzal szeretnék behozni, hogy az eddigi heti három edzést ötre emelik.

Garádi András (fotó: Domonkos Bálint)

Garádi András elmondta, nyári toborzójuk olyannyira jól sikerült, hogy jelenleg közel ötven kis vízilabdázónak tartanak edzéseket, de közülük csak 25-öt tudtak nevezni a bajnokságba, mert a szövetség ennyit engedélyez.

Arról is beszélt, az a céljuk továbbra sem változott, hogy a tehetséges gyermekeket a BHSE fővárosi csapatához „továbbítsák”, ahol még tovább fejlődhetnek.

A BHSE-Érd edzője nagyon várta, hogy újra egy olyan korosztállyal dolgozhat, amellyel nulláról indulhat, mert így az ő elképzelései mentén tanulhatják meg a sportágat a gyermekek. Épp ezért két példaképe, az ebben a korosztályban zseninek nevezhető Sedlmayer Ildikó, illetve Benedek Tibor tanításait is hasznosítja az edzéseken, de adott esetben ő is vízbe száll, hogy még jobban segítse a gyermekek fejlődését.