22_03_29_erdmost_nincskep

Visszatérő közvilágítási gondok Budaörsön

22_03_29_erdmost_nincskep

Visszatérő közvilágítási gondok Budaörsön

A Budapesti út egyes részein, illetve az Őszibarack és Tavasz utcák környékén már sok hónapja rendszeresen nem működik a közvilágítás Budaörsön – számolt be róla a budaorsiinfo.hu.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Dr. Tóth Ferenc, a körzet önkormányzati képviselője jelezte, többen írtak neki levelet a témával kapcsolatban.

„Napok óta nem működik a közvilágítás az Őszibarack utca felső, Tavasz utca–Budapesti út közötti szakaszán, valamint a főúton, a Budapesti úton az Aradi és Tulipán utcák magasságában. Évek óta visszatérő probléma, hogy esős, szeles időjárás után ezen a szakaszon hosszú ideig sötét van”

– olvashatóak Dr. Tóth Ferenc szavai a budaorsiinfo.hu-n. Megjegyezték, az ott élők tapasztalata szerint hiába jelentették a problémát a szolgáltatónak, mindig csak időlegesen lett világítás.

Budaörs decemberi képviselő-testületi ülésén is felmerült, hogy az említett környék mellett a város több pontján hiányos a közvilágítás.

Lőrincz Mihály, a Műszaki Ügyosztály vezetője a helyi portálnak elmondta, szerinte a világítás a szóban forgó szakaszon várhatóan csak akkor fog rendeződni, ha az ELMŰ kicseréli a feltehetőleg zárlatos kábeleket. Ezt kezdeményezte a budaörsi önkormányzat, de eddig nem történt meg.

Dr. Tóth Ferenc a Budaörsi Infónak elmondta, az elmúlt napokban egy buszvezető is megkereste a közvilágítás problémája miatt, mert amikor sötét van a Budapesti úton, akkor a főváros felé vezető szakaszon nem látják a sofőrök, hogy a megállókban van-e felszálló utas vagy nincs.

„Az Önkormányzat minden megkeresésre azonnal reagál, és ha csak ideiglenesen is, de mindig sikerül egy időre a problémát orvosolni. De mivel szinte biztos, hogy komolyabb a gond, ezért magának az ELMŰ-nek kellene eljárnia.”

A portál azt írja, a hálózat elöregedett és feltehetően a szolgáltatónak se pénze, se embere nincs a helyzet megoldására. Azt javasolják, akik Budapest felé utaznak tömegközlekedéssel, legyenek türelmesek és ha azt tapasztalják, hogy éppen nem működik a közvilágítás a buszmegálló környékén, jelezzenek telefonjaik zseblámpa funkciójával a buszsofőröknek, hogy álljanak meg.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email