22_03_29_erdmost_nincskep

Versmondók kerestetnek

22_03_29_erdmost_nincskep

Versmondók kerestetnek

Mitől kezd élni egy vers? Mitől más, ha hallgatjuk a verset, mint az, ha olvassuk? Lutter Imre előadóművésszel beszélgetett a Nemzeti VERSenyről Ba-Nyilas Hajni és Urbán Szabolcs a Bundáskenyérben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete évente meghirdeti határokon átívelő, felmenő rendszerű versmondó és versklip versenyét, a Nemzeti VERSenyt, valamennyi korosztály számára, az Anyaországban, a Kárpát-medencében, szerte Európában és az óceánon túl, minden nem hivatásos magyar versmondó részére.

A verseny elsődleges célja a hagyományos vers- és prózamondó találkozó mellett a klasszikus és kortárs költészet újszerű tolmácsolása, a költészet és a versmondás népszerűsítése, a magyar nyelv tisztaságának és sokszínűségének felvonultatása a költészet által, és a kulturális identitás erősítése.

Az ÉrdFM 101.3 Bundáskenyér című műsorában Lutter Imre előadóművész, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke beszélt erről a kezdeményezésről, amelynek köszönhetően több százan üzennek a világnak a verseken keresztül.


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email