22_03_29_erdmost_nincskep

Úszás: Így kell hangolni

22_03_29_erdmost_nincskep

Úszás: Így kell hangolni

Belgrádban készült a magyar serdülőválogatott tagjaként a július 28. és 31. között Debrecenben rendezendő országos bajnokságra az Érdi Vízisport Kft. tehetsége, Ángyán Máté, aki három éremmel és remek időkkel hangolódott az év fő versenyére.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Ángyán a nyolc nemzetet felvonultató belgrádi serdülő viadal előtt elmondta, elsősorban egyéni csúcs közeli eredményeket szeretne elérni, hiszen az ifi-ob-n több számban sem tudta kihozni magából a maximumot.

Ezt bizonyítandó előbb 200 méter vegyesen állt rajtkőre, ahol a délelőtti előfutamban elmaradt egyéni csúcsától, de így is negyedik legjobb idővel döntőzhetett (2:13,81). Aztán a fináléban már sikerült megjavítania a tavaly decemberi, kaposvári felnőtt országos bajnokságon úszott egyéni csúcsát és 2:10,22-es idővel honfitársa, Kováts Alex és a svájci Julien Niederberger mögött végzett harmadik helyen.

Ezt követően 400 méter vegyesen is parádézott, hiszen itt már az előfutamban egyéni csúcsot úszva legjobb idővel döntőzhetett, ott bár csúcsán további majd’ másfél másodpercet javított, de honfitársa, Kováts Alex mögött ezüstérmesként csapott a célba (2:08,55).

Harmadik számában, 200 pillangón már nem jött össze az újabb egyéni csúcs, de egy újabb honfitárs, Kennedy Valér Huba itt is megelőzte, ezzel Ángyán második helyen végzett és két ezüst-, valamint egy bronzéremmel, illetve két egyéni csúccsal hangolt a serdülő országos bajnokságra.

Eredmények, Belgrád, Central European Countries Swim Meet
200 m vegyes:
Ángyán Máté – 3., 2:10,22
400 m vegyes: Ángyán Máté – 2., 4:35,90
200 m pillangó: Ángyán Máté – 2., 2:06,07

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email