22_03_29_erdmost_nincskep

Uniós forrásból újul meg tizenegy utca Érden

22_03_29_erdmost_nincskep

Uniós forrásból újul meg tizenegy utca Érden

Tizenegy érdi utca burkolatát állítják helyre – van, ahol a korábbinál jóval magasabb műszaki tartalommal – uniós forrásból. A projekt a NIF vasútépítési projektjéhez kapcsolódik. A munka november 23-án kezdődött az Aba utcában, ami mostantól akadály nélkül köti össze a Balatoni és Diósdi utakat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A város aszfaltozási munkálatainak kiegészítő elemeként helyreállítási munkákat végez az ÉKFI, illetve az intézmény alvállalkozója  tizenegy utcában. A NIF-fel, illetve a V-HÍD Kft.-vel – amely a 30-as és 40-es vasúti fővágányok munkálatait végezte az elmúlt években – kötött szerződés alapján uniós forrásból történik meg azon utcák helyreállítása, amelyeket a vasúti beruházás érintett – mondta el Csőzik László polgármester, hozzátéve: egyes utcák a korábbinál jelentősen magasabb színvonalon újulnak meg. Ilyen például az Aba utca, ami rendkívül rossz állapotban volt, most viszont kopóréteget, és arra terítve jó minőségű aszfaltburkolatot kap körülbelül 400 méter hosszúságban. 

– Most végre megépült az a híd, amely biztosítja a teljes áthaladást az Aba utcán, ami így most már összeköti a Diósdi utat a Balatoni úttal – tette hozzá Csőzik László.

A tizenegy utca helyreállítása 157 millió forintba kerül, és – mint azt fentebb írtuk –, uniós forrásból valósul meg. A helyreállításokkal 2022. július 7-ig kell végezniük. Munkálatok zajlanak majd az Eszperantó téren és környékén, Érd nagyállomásnál és az érdligeti állomásnál is, hiszen ezeket a területeket vették leginkább igénybe a vasútépítésben részt vevő nagygépek. 

– Örülök annak, hogy a város saját forrásából megvalósuló aszfaltozási program ilyen komoly külső segítséget kapott, hiszen így idén nem 10-12, hanem 20-25 utcát tudunk aszfaltozni, ami azt jelenti, hogy két esztendő leforgása alatt ötven utca kap új burkolatot. Ez nagy előrelépés – zárta szavait Csőzik László. 

 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email