22_03_29_erdmost_nincskep

Új zsákok az ÉTH-nál

22_03_29_erdmost_nincskep

Új zsákok az ÉTH-nál

Július 10-én lezárul az ÉTH zöldhulladékgyűjtő zsákjainak ütemezett, utcalista szerinti kiosztása. Mint azt korábban megírtuk, a következő fél évre 15 zsákot osztanak ki a Diósdi úti ügyfélszolgálaton. Augusztus 1-jétől már csak ezekben a zsákokban (illetve kötegelve) viszik el a zöldhulladékot.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Diósdi úti ügyfélszolgálaton július 13-tól 31-éig kedden és csütörtökön 8:00-tól 18:00 óráig, illetve szombaton 8:00-tól 12:00 óráig várják azokat, akik eddig nem vették át a zsákokat.

– Nagy az érdeklődés az ügyfélszolgálaton, ahol öt munkatársunk foglalkozik a zsákok kiosztásával. Sorbaállás nincs, igyekszünk a lehető leggyorsabban kiszolgálni mindenkit. Kérjük a zsákok átvevőit, hogy a hulladékelszállítás befizetését igazoló csekket hozzák magukkal, így tudjuk a leggyorsabban azonosítani a lakosokat – mondta érdeklődésünkre Kissné Tölgyesi Zsuzsanna (ÉTH).

Az átvett zsákokat igény szerinti mennyiségben lehet kikészíteni a zöldjáratos napokon: ha valakinél tíz zsáknyi biohulladék termelődött, kiteheti egyszerre (számolva azzal, hogy a következő alkalomra csak öt zsákja marad). Akinek az ingyen rendelkezésre álló tizenötnél több zsákra van szüksége, az ÉTH ügyfélszolgálatán, a hulladékudvarban, illetve viszonteladóknál vásárolhat, darabját 422 forintért.

A zsákokba kizárólag fű- és lombhulladékot lehet tenni. Ezen felül ingatlanonként 3 köteg gallyat (1 m-es darabokban) elszállítanak. Fatörzset, illetve tuskót nem visz el az ÉTH. 

Ha mi szeretnénk beszállítani a zöldhulladékot, vegyük figyelembe, hogy a Sas utca már nem veszi át, csak a Zöldhatár komposztálótelep, ahol évente ingatlanonként 200 kilónyi lekaszált füvet, lombhulladékot, valamint kötegelt gallyat adhatunk le térítésmentesen.

Bővebb információ az ÉTH oldalán.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email