Új zsákok az ÉTH-nál

Július 10-én lezárul az ÉTH zöldhulladékgyűjtő zsákjainak ütemezett, utcalista szerinti kiosztása. Mint azt korábban megírtuk, a következő fél évre 15 zsákot osztanak ki a Diósdi úti ügyfélszolgálaton. Augusztus 1-jétől már csak ezekben a zsákokban (illetve kötegelve) viszik el a zöldhulladékot.

A Diósdi úti ügyfélszolgálaton július 13-tól 31-éig kedden és csütörtökön 8:00-tól 18:00 óráig, illetve szombaton 8:00-tól 12:00 óráig várják azokat, akik eddig nem vették át a zsákokat.

- Nagy az érdeklődés az ügyfélszolgálaton, ahol öt munkatársunk foglalkozik a zsákok kiosztásával. Sorbaállás nincs, igyekszünk a lehető leggyorsabban kiszolgálni mindenkit. Kérjük a zsákok átvevőit, hogy a hulladékelszállítás befizetését igazoló csekket hozzák magukkal, így tudjuk a leggyorsabban azonosítani a lakosokat - mondta érdeklődésünkre Kissné Tölgyesi Zsuzsanna (ÉTH).

Az átvett zsákokat igény szerinti mennyiségben lehet kikészíteni a zöldjáratos napokon: ha valakinél tíz zsáknyi biohulladék termelődött, kiteheti egyszerre (számolva azzal, hogy a következő alkalomra csak öt zsákja marad). Akinek az ingyen rendelkezésre álló tizenötnél több zsákra van szüksége, az ÉTH ügyfélszolgálatán, a hulladékudvarban, illetve viszonteladóknál vásárolhat, darabját 422 forintért.

A zsákokba kizárólag fű- és lombhulladékot lehet tenni. Ezen felül ingatlanonként 3 köteg gallyat (1 m-es darabokban) elszállítanak. Fatörzset, illetve tuskót nem visz el az ÉTH. 

Ha mi szeretnénk beszállítani a zöldhulladékot, vegyük figyelembe, hogy a Sas utca már nem veszi át, csak a Zöldhatár komposztálótelep, ahol évente ingatlanonként 200 kilónyi lekaszált füvet, lombhulladékot, valamint kötegelt gallyat adhatunk le térítésmentesen.

Bővebb információ az ÉTH oldalán.