Új hónap, új licit

A Civil licit Érd Facbook-oldalon elindult a májusi jótékonysági akció. Ebben a hónapban a kedvezményezett az Ága-Boga Nagycsaládosok Érdi Egyesülete.

Lezárult az áprilisi gyűjtés, amelynek a kedvezményezettje a Szikra Tehetséggondozó Egyesület volt. A Civil licit Érd Facebook-oldalon az összegyűjtött áprilisi felajánlások eredményét összesítik, ennek eredményét hamarosan közzéteszik.  

Folytatódik a jótékonysági akció, hiszen elindult az újabb licit, ezúttal az Ága-Boga Nagycsaládosok Érdi Egyesületét szeretnék támogatni. 

A civil szervezet bemutatkozása alább olvasható:

Tagcsaládjaink mind anyagi helyzetük, gyermeknevelési szokásaik, elveik, mind hitük szerint egy rendkívül színes, sokoldalú közösséget alkotnak. Közös azonban, hogy mindannyiuknál elsőbbséget élvez a család és a gyermekek iránti elköteleződés. A fiatal generáció jövője, saját felelős döntéseiken túl a szülők és a társadalom kezében van.

Sokszínű ezáltal az a szükséglet is, amit az egyesület tevékenysége kapcsán ki kíván elégíteni:

• Szükség esetén adománnyal, önkéntes munkával - anyagi segítséget, támogatást nyújt;

• Közösségi platformokat hoz létre, ahol a szükséglet és annak kielégítése közvetlenül egymásra talál;

• Szakemberek bevonásával lehetőséget biztosít informálódni elsősorban a családra vonatkozó kérdésekben;

• Egészségmegőrző és közösségteremtő sporteseményeket, ingyenes sportolási lehetőségeket teremt;

• Részt vesz a városi rendezvényeken - képviselve az általa vallott értékrendet;

• Megismerni szűkebb és tágabb környezetünket (Hungarikum liget);

• Környezettudatos életmód megvalósítására törekszik;

• Kiemelt figyelmet fordít a jövő generációjára - lehetőséget teremtve a szabadidő hatékony eltöltésére, az egyéni kreativitás kibontakoztatására - ifjúsági programokkal, partnerszervezetek bevonásával.

Mindezek társadalmi hatása elsősorban a közösséghez tartozás, az egymásért munkálkodás, az egyéni célok helyett, egy tapasztalaton alapuló szemléletváltás, ami jelentős mértékben hozzájárul a társadalom élhetőbbé formálásához.