22_03_29_erdmost_nincskep

A téma idén is az utcán hever

22_03_29_erdmost_nincskep

A téma idén is az utcán hever

Az Érdi Ifjúsági Önkormányzat és a Szepes Gyula Művelődési Központ ismét meghirdette alkotói pályázatát, méghozzá igencsak aktuális témában: izoláció vs közösség. Most te is megmutathatod, mit gondolsz a világjárvány okozta globális krízisről. Eredményhirdetés a Live Street Art-on, szeptember 4-én!

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Eddig három ízben írták ki a Live Street Art pályázatot, illetve szervezték meg a hozzá kapcsolódó fesztivált, tavaly pedig – rendhagyó módon – solidarity graffitivel hívták fel a figyelmet a járvány elleni védekezés fontosságára. 

Az idei Live Street Art fesztivál programjáról és részleteiről még nem tudunk, az időpontról viszont igen: szeptember 4-e. A pályázati felhívást már közzétette a Szepes Gyula Művelődési Központ. 

Az idei téma: izoláció vs közösség. Talán nem is kell magyarázni, milyen események ihlették a pályázat kiíróját – mindenki átélte az elmúlt hónapokban, mit jelent és mivel jár az izoláció. 

Az ember társas lény. A közösségi lét, civilizációnk alapja. Túlélésünk és felemelkedésünk kulcsa a csoportban való gondolkodás és a hatékony együttműködés képessége. 2020-as világjárvány kirobbanását követő lezárások miatt, emberek százmilliói kényszerültek távol maradni szeretteiktől, társaiktól, barátaiktól. A megszokott közösségi terek bezárta, a legtöbb helyen kijárási korlátozásokat vezettek be. Ez az élethelyzet legtöbbünk számára ismeretlen volt eddig. Újra meg kellett ismerkednünk a magánnyal, bezártsággal és egyedülléttel. 2020 a szorongás éve lett. Te, hogy élted meg – vagy inkább, hogy élted túl ezt az elszigeteltséget? Mutasd meg egy képben, Te mit gondolsz erről a globális krízisről!

Aki szeretné részt venni az alkotói pályázaton, töltse ki a jelentkezési lapot, és küldje vissza. (A jelentkezési lap mellett grafikai tervet is kérnek a megvalósításra kerülő alkotásról. Ezt a jelentkezési lap megfelelő rovatában kell feltölteni.

A jelentkezők egyéniben vagy csapatban nevezhetnek, beadási határidő augusztus 10. A határidőre beérkezett pályamunkákból a szakmai zsűri kiválasztja a tíz legjobbnak ítélt művet, amit Érd főterén, a Live Street Art 2021 rendezvény attrakciójaként, egy erre kijelölt falfelületen elkészíthetnek az alkotók. (Erről az értesítést augusztus 16-áig, e-mailben kapják majd meg a nevezők). Az első három helyezettet már a helyszíni alkotások alapján választják ki. A legjobb 200 ezer, a második 150, a harmadik pedig 100 ezer forintban részesül (az eredményhirdetés a verseny napján lesz). Emellett a tíz döntős számára tízezer forint értékben festékhozzájárulást is biztosítanak a szervezők. 

További részletek itt.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email