Segítség azoknak, akiket nem vár otthon apa

Érd Megyei Jogú Város régóta támogatja az érdi újszülötteket és családjukat. Ehhez most külső segítséget is kaptak egy olyan cégtől, amely másfél éve ad át babamama csomagokat olyan édesanyáknak, akiket már várandósan magukra hagytak.

Huber Katalin a Babamamatudakozo.hu tulajdonosa elmondta, hogy 2019 nyara óta adnak át különböző településeken babamama csomagokat az önkormányzattal közösen.

„Olyan önkormányzatokkal, amelyek osztoznak a küldetésünkben, mely szerint minden gyermek egyenlő és minden gyermek megérdemli az élet biztonságos és támogatott kezdetét.”

Érd Megyei Jogú Városban három várandósan egyedül hagyott édesanyának adtak át hétfőn babamama csomagot az Érdi Városi Televízió kamerái előtt. Huber Katalin arról is beszélt, hogy sajnos napjainkban minden tizedik újszülött baba úgy megy haza a kórházból, hogy születését követően nem várja apuka, hozzátette, ezeknek a családoknak szeretnének segítséget nyújtani a csomagokkal, melyekben 22 értékes kelengye található.

"Minden megtalálható benne, amire egy újszülöttnek szükségük van: body, rugdalózó, takaró, nagyon figyeltünk arra, hogy a textilek ökotextilek legyenek, babaápolási termékek, mindenmentes termékek, melyek 95 százalékban újrahasznosított csomagolással készültek, D vitamin, szoptatós tea, cumi, cumisüveg.”  

A három édesanyának Csőzik László polgármesterrel közösen adták át a csomagokat. Csőzik László emlékeztetett, hogy az önkormányzat hosszú ideje fontosnak tartja azt, hogy segítse a fiatal családokat, hozzátéve, hogy Érd a legfiatalabb magyar város, hiszen az átlag életkor 35 év.

„Nagyon sok fiatal család költözik hozzánk, legtöbbjük gyerekkel és az önkormányzatnak kötelessége, hogy segítse őket. Minden külső támogatás jól jön, így nagyon örülünk ennek a segítségnek és örömmel nyújtjuk át ezeket a csomagokat.”

A polgármester arról is beszélt, hogy az elmúlt esztendőben 750 gyermek jött világra Érden, vagyis a 75 ezres lakosú városban minden századik lakos újszülött.

„Én azt gondolom, hogy jó helyre kerülnek ezek a termékek és azt kívánom, hogy legyenek boldog meghitt perceik és töltsék egészségben az életüket.”- zárta szavait a polgármester.

forrás: Érdi Tv