22_03_29_erdmost_nincskep

Röplabda: nagyot küzdve kapott ki a Delta

22_03_29_erdmost_nincskep

Röplabda: nagyot küzdve kapott ki a Delta

Közel kéthónapos kihagyás után lépett ismét pályára a női röplabda NB II Nyugat A-csoportjában a Delta RSE Érd, amely a 14. fordulóban 3:1-es vereséget szenvedett a listavezető Veszprémi Egyetemi SC-től.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Zárt kapuk mögött látta vendégül az éllovast a Bolyai Általános Iskola tornacsarnokában a Delta, amely finoman fogalmazva sem kezdte jól a Veszprém elleni mérkőzést. Dömötör-Mátrai Beáta lányai ugyanis rögtön az elején 14:0-s hátrányba kerültek. A vezetőedző második időkérése után már felébredtek az érdiek, de hiába javult fel a játékuk a nyitószett második felében, a Veszprém 25:14-es játszmagyőzelemmel előnybe került.

Ezt követően a második felvonásban mindkét csapat megőrizte lendületét, de a nagy fordulatokból a hazaiak jöttek ki jobban, akik a legminimálisabb különbséggel (25:23) egyenlítettek.

A harmadik játszmában is sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de amikor a Veszprém meglépett, a Delta már nem tudott visszakapaszkodni és 25:20-ra elbukta a felvonást.

A negyedik játszmában a Delta 10:5-ös előnyénél úgy tűnt, ötszettesre mentheti a találkozót, de a listavezető megrázta magát és előbb 13:12-nél fordított, majd 19:13-ra növelte előnyét. Innentől kezdve hiába próbált meg mindent az újabb egyenlítésért az érdi együttes, a végjátékban hibázott, így a Veszprém 25:22-re nyerte ezt a szettet is, a mérkőzést pedig 3:1-re.

„Nagyon régen játszottunk. Ugyan próbáltunk edzőmérkőzéseket játszani decemberben, de azoknak más a hangulata, mint a bajnokiknak. A Veszprém nagyon meglepett minket 14:0-nál. Már mindkét időmet ki kellett kérnem, utána csak cserékkel lehetett operálni. Úgy látszik, ennyi kellett a lányoknak, hogy megnyugodjanak és elkezdjenek játszani. Annak örültem, hogy összekapták magukat és egyre jobban játékba lendültek. Végülis elvesztettük az első szettet, de a játékot sikerült átmenteni a másodikra és ennek köszönhető, hogy azt megnyertük. A nyitásfogadásunkat javítani kell és sok nyitás rontásunk volt döntő helyzetekben, ezt hatékonyabbá kell tenni, illetve, ha nem olyan a feladás, akkor is tudjunk abból várat építeni, mert sokszor úgy nézett ki, mintha kétségbe esnénk és nem tudtuk elővenni azokat a megoldásokat, amire szükség lett volna” – értékelte a mérkőzést Dömötör-Mátrai Beáta, a Delta RSE Érd vezetőedzője.

Az érdiek legközelebb január 30-án, épp Veszprémben lépnek pályára, majd 31-én a Széchenyi Győrt fogadják a Bolyaiban.

Női röplabda NB II, Nyugat A-csoport, 14. forduló
Delta RSE Érd–Veszprémi Egyetemi SC 1:3 (14, -23, 20, 22)
Delta RSE Érd: Tombor Sz., Hainzmann, Végh A., Tankó, Jakab B., Darvas, Flach, Tóth L. Vezetőedző: Dömötör-Mátrai Beáta

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email