Rajtol a „Közlekedik a család”!

2021-ben tizedik alkalommal rendezi meg az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottság az ország 19 megyéjében és a fővárosban azt a vetélkedőt, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a felelős közlekedési magatartás fontosságára. A legügyesebb család jutalma idén egy új ŠKODA KAMIQ!

Kürti István, az Érdi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője elmondta, a versenyen olyan gyermekes családok vehettek részt, ahol legalább az egyik szülőnek van érvényes B-kategóriás vezetői engedélye, a gyerek(ek) életkora pedig 6 és 17 év között van.

A területi versenyeket a fővárosi és a megyei balesetmegelőzési bizottságok bonyolítják le 2021. június 12-én. A pontos helyszínekről és időpontokról a verseny honlapján – www.kozlekedikacsalad.hu – tájékozódhatnak az érdeklődők. A területi versenyre a fenti honlapon a "Helyszínek" menüpont alatt elektronikus úton, valamint a vetélkedő napján, a helyszínen személyesen lehet jelentkezni. Egy család csak egy területi versenyen vehet részt.

Idén díjazzák a legeredményesebb iskolát is, a legtöbb résztvevővel rendelkező iskola akár 500 000 Ft értékű iskolaszert nyerhet. 

A jelentkezéshez az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága elektronikus úton kiküldi az intézményeknek az elfogadó nyilatkozatot, amit az iskola igazgatója aláírásával elfogad, visszaküldi az orfkobb1992@gmail.com címre, így az intézményben tanuló diákok részt vehetnek a vetélkedőn.

A családi vetélkedő országos döntője az ORFK-OBB szervezésében 2021. augusztus 27-29.-én kerül megrendezésre. A családok, tesztlap kitöltése után autós és kerékpáros ügyességi feladatokban, műszaki ismeretekben, elsősegélynyújtás terén és egyéb, a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos feladatok elvégzésével mérik össze felkészültségüket. A ŠKODA KAMIQ modellt bármely család megnyerheti, amely ismeri, és megfelelően alkalmazni is tudja a mindennapok biztonságos közlekedéséhez szükséges szabályokat.