22_03_29_erdmost_nincskep

Orosz romantikusok a múzeumkertben

22_03_29_erdmost_nincskep

Orosz romantikusok a múzeumkertben

Harmadik koncertjét tartotta ebben a szezonban az Érdi Kamarazenekar, amely ez alkalommal orosz romantikusok műveiből adott hangversenyt. Rédai Erzsébet művészeti vezetőt az őszi, téli tervekről, fellépésekről is kérdeztük. Mint megtudtuk, októbertől már belső helyszínen koncerteznek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Rédai Erzsébet, az Érdi Kamarazenekar művészeti vezetője az Érdi Televíziónak elmondta, ez volt koncertsorozatuk harmadik állomása; az elsőn barokk, a másodikon klasszicista zenét játszottak, most három orosz szerző romantikus műveit tűzték műsorra. 

– Egyrészt az volt a koncepció, hogy időrendben közelítsünk napjaink zenéje felé. Negyedik koncertünkön, október 23-án, XX. századi, illetve magyar szerzők műveit szeretnénk játszani. Ezt követik majd a karácsonyi és újévi koncertek. Az is fontos szempont, hogy legyen egy-egy olyan mű is, amin a zenekar fejlődik, újat tanul. A mai koncerten a vonós szerenád ilyen, amit korábban még nem játszottuk teljes egészében. Nagyon nehéz és virtuóz mű, ugyanakkor nagyon szép – tette hozzá a művészeti vezető.

Ez volt az utolsó szabadtéri koncertje az Érdi Kamarazenekarnak, októbertől már belső helyszínen zenélnek. 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email