22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: négy év után nyert Vácon az ÉRD

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: négy év után nyert Vácon az ÉRD

Végletekig kiélezett, fordulatokkal teli rangadón győzött 34–31-re a Váci NKSE vendégeként az ÉRD a K&H női kézilabda liga 12. fordulójában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az igencsak megterhelő téli időszak elején újabb kemény csata várt Szabó Edina együttesére a K&H női kézilabda liga 12. fordulójában, hiszen Janurik Kingáék a mumusnak számító Pest megyei rivális Váci NKSE otthonában léptek pályára.

A mérkőzés előtt Szabó Edina elmondta, csapata természetesen nem örült az Odense elleni egygólos vereségnek, azonban a mutatott teljesítmény után érezhető volt az összefogás az öltözőn belül, és a csapat egységessége is fejlődhetett a mérkőzés által. Az ÉRD vezetőedzője hozzátette, Vácon mindig szenved a csapata, nehezen működik a játékuk, így kemény mérkőzésre számít.

A Vác sem várta feltétlenül pozitív előjelekkel a rangadót, hiszen ugyan három játékos is hosszabbított, de a csapat brazil kapusa, Barbara Arenhart a montenegrói Budocsnosztnál folytatja pályafutását a következő idénytől.

Ahogy az várható volt, rögtön a meccs elején egymásnak feszültek a csapatok, az első percekben Kiss Nikolett megvillanásainak köszönhetően az ÉRD vezetett, de a hazaiak brazil kapusa mezőnyben bemutatott négy védése mellett még honfitársa, Alexandra Nascimento hétméteresét is hárította, ebből építkezve tíz perc után Diószegi Nikolett második góljával 6–4-es előnyben voltak a hazaiak.

A következő percekben az ÉRD gyorsan egyenlített, Szabó Laura három góljával pedig tartotta a lépést a szélről rendre eredményes váciakkal. Azonban Szabó Edinának akadtak gondjai a támadással és a védekezéssel is, időkérésének pedig meglett a hatása, sorrendben Kisfaludy Anett, Kiss Nikolett és Tóth Gabriella vette be a hazai kaput, míg Janurik Kinga is fontos védéseket mutatott be. Nem is csoda, hogy 13–11-es érdi vezetés után Szilágyi Zoltánnak is volt mondanivalója tanítványainak. A hajrában hiába zárkózott egyre is a Vác, a szünetre Tóth Gabriella duplájával 18–15-ös vendégelőnnyel vonultak a felek.

A második játékrészt jól kezdték az érdiek, három perc elteltével Jovana Kovacsevics gólja után először vezettek négy góllal, 21–17-re, de a ritmust váltó és emberelőnyeit kihasználó Vác öt perccel később egy gólra zárkózott (21–22). A következő néhány percben úgy tűnt, az ÉRD egyre stabilabban tartja egy-kétgólos előnyét, a játékrész derekán mégis egyenlített a Vác (26–26). Igaz, fordítani már nem tudott, Markéta Jerábková és Tóth Gabriella villanásainak köszönhetően a hajráig ismét elhúztak a vendégek (27–31).

Azonban az utolsó két percre ismét látótávon belülre került a vendéglátó, amely Kácsor, Kuczora és Radoszavjlevics góljai után került közel a pontszerzéshez (31–32). Az utolsó perc elején viszont Jerábková egymaga nyolcadik góljával eldöntötte a két pont sorsát, a 34–31-es érdi sikert pedig Kisfaludy Anett állította be.

– Nagyon sportszerű, jó hangulatú mérkőzés volt. Számunkra a győzelem eszméletlen értékes, nagyon fontos két pont volt. Tudtuk, hogy nagyon nehéz csata lesz, mindig nehéz csata van itt. Az utóbbi időben nem nagyon nyertünk, de most nagyon akarták a lányok a győzelmet, óriási taktikai csata folyt a pályán. Nagy pozitívum nekem a csapatunk stabilitása, mert az utolsó pillanatokban volt még izgalom, de ott is látszott, hogy nagyon készültek a lányok, illetve az is pozitívum, hogy az előző mérkőzésünkből jól jött ki a csapat, a mai győzelemben ennek nagy szerepe volt – értékelt Szabó Edina, az ÉRD vezetőedzője.

– Megérdemelten viszi el a két pontot az ÉRD. Kifejezetten jó játékot láttunk tőlük, ugyanazt az arcukat mutatták, mint az Odense ellen. Büszke vagyok a csapahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgra, hogy egy ilyen kiváló csapat ellen fel tudtuk venni a küzdelmet és az utolsó percben is harcban voltunk az egy pontért, ez mindenképp dicséretes. Ami miatt nem sikerült pontot, pontokat szereznünk, az az, hogy nem volt hatvan percen keresztül stabil a védekezésünk. Az első tizenöt percben kifejezetten jó volt, ennek tudható be, hogy sikerült két góllal elhúznunk és aztán a második félidő elején megint mínusz háromról úgy tudtunk visszajönni, hogy agresszívabban működtünk hátul, de nekünk akkor van esélyünk az ÉRD ellen, hogy ha ők kicsit rosszabb napot fognak ki. Így nem volt egyszerű megtalálni a gyenge pontjait, ettől függetlenül büszkék lehetünk magunkra és remélem, a következő fordulóban fogunk pontokat szerezni – nyilatkozta a hazaiak szakvezetője, Szilágyi Zoltán.

– Nagyon nehéz volt, de örülök, hogy a végén nekünk jött ki a lépést, nem úgy, mint a hétvégi meccsen. Biztattuk egymást, szurkoltunk, minden megtörtént a pályán. Nagyon kiélezett mérkőzés volt. Személy szerint vártam már ezt a mérkőzést és – halleluja – el tudtuk vinni a két pontot – fogalmazott az ÉRD átlövője, Termány Rita.

– Csalódott vagyok, mert a kezünkben éreztük a mérkőzést, mégis büszke vagyok a csapatra, mert nagyot harcoltunk. Tudtuk, hogy nehéz lesz az ÉRD ellen, sokat készültünk. Hatvan percig nem volt stabil a védekezésünk, támadásban is volt egy-két hibánk és így jött ki az ÉRD-nek a lépés a végére – mondta a mérkőzés napján szülinapját ünneplő váci beálló, Helembai Fanny.

Az ÉRD legközelebb január 11-én, 18 órakor lép pályára, amikor az EHF-Kupa C-csoportjának második körében a román CS Gloria 2018 Bistrita-Nasaud vendégeként lép pályára Besztercén. Ezt követően Szabó Edina csapata január 15-én a magyar bajnokságban a Békéscsabát fogadja az ÉRD Arénában.

További hír az érdiekkel kapcsolatban, hogy változott az FTC elleni bajnoki időpontja, televíziós közvetítés miatt továbbra is január 22-én, azonban az eredetileg kiírt 18 órás kezdés helyett 19.30-kor indul útjára a labda a Népligetben rendezett rangadón.

K&H női kézilabda liga, 12. forduló
Váci NKSE–ÉRD 31–34 (15–18)
Vác, 800 néző. V: Medve, Südi 
Váci NKSE: ARENHART – Diószegi 3, HÁMORI 6, Lakatos R. 2, Helembai 2, Kácsor 4, Radoszavljevics 4
Csere: Bukovszky A. (kapus), KUCZORA 10 (7), Mészáros R.
Vezetőedző: Szilágyi Zoltán
ÉRD: Janurik – Nascimento, KISS N. 6, Tóth G. 4, SZABÓ L. 5, JERÁBKOVÁ 8 (1), Bízik R.
Csere: Foggea (kapus), Termány 1, KISFALUDY 3, Kovacsevics 2, Lavko 3, Schatzl Natalie 2
Vezetőedző: Szabó Edina
Az eredmények alakulása. 4. perc: 2–3. 10. p.: 6–4. 14. p.: 7–7. 19. p.: 11–10. 25. p.: 12–15. 33. p.: 17–21. 39. p.: 21–22. 45. p.: 26–26. 52. p.: 27–30. 58. p.: 30–32.
Kiállítások: 4, ill. 10 perc
Hétméteresek: 8/7, ill. 4/1

Az ÉRD programja
01.11., 18.00:
CS Gloria 2018 Bistrita-Nasaud (román)–ÉRD (EHF-Kupa, C-csoport, 3. forduló)
01.15., 18.00: ÉRD–EUbility Group-Békéscsabai ENKSE (K&H liga, 13. forduló)
01.18., 19.00: ÉRD–MKS Lublin (lengyel), (EHF-Kupa, C-csoport, 3. forduló)
01.22., 19.30: FTC-Rail Cargo Hungaria–ÉRD (K&H liga, 14. forduló)
01.26., 17.00: MKS Lublin (lengyel)–ÉRD (EHF-Kupa, C-csoport, 4. forduló)
01.29., 19.00: Váci NKSE–ÉRD (Magyar Kupa, 4. forduló)
02.01., 15.00: Odense Handbold (dán)–ÉRD (EHF-Kupa, C-csoport, 5. forduló)
02.05., 18.00: ÉRD–Dunaújvárosi KKA
02.09., 17.00: ÉRD–CS Gloria 2018 Bistrita-Nasaud (román) (EHF-Kupa, C-csoport, 6., utolsó forduló) 
02.15., 18.00: MTK Budapest–ÉRD

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email