22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: az MTK-hoz látogat az ÉRD

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: az MTK-hoz látogat az ÉRD

A női kézilabda NB I 16. fordulójában a tabella tizenegyedik helyén álló MTK Budapest otthonában lép pályára az ÉRD február 23-án, 18 órától.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szabó Edina együttesének szinte kötelező a győzelem, hogy maradjon esély a bajnoki dobogó megszerzésére, hiszen a Vác elleni idegenbeli vereség miatt Janurik Kingáék lépéshátrányba kerültek a Siófokhoz képest a bronzérem különcsatájában.

Az érdiek ugyan pozitív mérleggel rendelkeznek az MTK ellen, hiszen eddigi tizenegy tétmérkőzésükből tizet nyertek, de mindig meg kellett küzdeni a fővárosi kék-fehérekkel, amit mutat, hogy legutóbbi találkozásukkor is kiélezett meccsen győzött Érden a házigazda 32–30-ra. Igaz, emellett voltak nagyarányú győzelmek is, ha csak a tavaly tavaszi, 30–21-es érdi sikerre gondolunk, amelyet az Elektromos Sportcsarnokban arattak Szabó Lauráék.

Az MTK nincs kifejezetten jó formában, elmúlt öt mérkőzéséből hármat elveszített, a Békéscsaba ellen otthon döntetlent játszott, s csak az újonc és sereghajtó Eger vendégeként tudtak nyerni Golovin Vlagyimir lányai. A Népfürdő utcai csarnokban legutóbb – és a szezonban egyetlen alkalommal – szeptemberben tudott győzelemnek örülni az MTK, amely akkor is az egrieket múlta felül.

Az együttes házi gólkirálya Karnik Szabina, aki a szezon végén visszatér korábbi sikerei helyszínére, Debrecenbe. A jobbátlövő 101 gólt vállalt magára az MTK-nál, amely összesen 402-szer volt eredményes az idényben, azaz Karnik nevéhez köthető a gólok több mint negyede. Őt Termány Rita (57) és Dakos Noémi (50) követi tetemes hátránnyal.

Az ÉRD-nél is hasonló a helyzet, Krpezs-Slezák Katarina jelenleg 112 góllal áll az élen, Tóth Gabriella a második (59), Kiss Nikolett a harmadik (53) a mesterlövészek érdi rangsorában.

Az ÉRD-nek elkélne a magabiztos siker, hiszen Szabó Lauráék elmúlt öt meccsükből kettőt is elvesztettek, a Vác és az FTC elleni idegenbeli rangadókat. Egy siker pedig jó alapot és önbizalmat adna a március 6-i, Siófok KC elleni kulcsfontosságú hazai rangadó előtt!

A február 23-án, 18 órakor kezdődő MTK Budapest–ÉRD mérkőzést Őri Erika és Pozdena Erika vezetik.

K&H női kézilabda liga, 16. forduló
02.23., 18.00:
MTK Budapest–ÉRD

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email