22_03_29_erdmost_nincskep

Műértés szellemileg és lelkileg éretten

22_03_29_erdmost_nincskep

Műértés szellemileg és lelkileg éretten

Dr. Jászberényi József, maga a Senior Akadémiák megálmodója és létrehozója, a Milton Friedman Egyetem felnőttképzési igazgatója tartott előadást az áprilisi alkalmon „Van Gogh, avagy a szeretet nélküli élet pszichológiája” címmel.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az előadást tartó dr. Jászberényi József gerontológus és kultúrtörténész régi ismerősökként üdvözölte a résztvevőket, és kifejezte örömét, hogy immáron 48 helyszínen több, mint 6000 embert tanítanak országszerte a senior akadémiákon.

-Érd az egyik legnagyobb helyszínünk. Köszönöm, hogy a polgármester úr is támogatja az előadássorozatot már évek óta – hangsúlyozta dr. Jászberényi József.

A Milton Friedman Egyetem felnőttképzési igazgatója nem egy hagyományos Vincent van Gogh-életrajzot ismertetett meg az előadásában a seniorokkal, hanem arra próbálta meg felhívni a hallgatóság figyelmét, hogy idősként mit tanulhatnak Van Gogh-tól. Az előadás címével kapcsolatban elmagyarázta, hogy Vincent van Gogh valóban szeretet nélkül élt, egyetlen ember, testvére, Theo volt az, aki szerette csak őt egész életében.

Azzal kapcsolatban, hogy miért éppen a holland festőről tart előadást a senioroknak, dr. Jászberényi József kifejtette, hogy Van Gogh festményeinek megértéséhez lelki és szellemi érettség kell, mert minden egyes művében mélyebb mondanivalót kell keresni a felszínen láthatónál. 

A Senior Akadémia  követező előadására május 8-án 15 órától kerül sor a Szepes Gyula Művelődési Központban, amikor Báthory Szilvia fizioterapeuta fog beszélni a gyógytorna szerepéről.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email