22_03_29_erdmost_nincskep

Mikulás a Fundoklia téren

22_03_29_erdmost_nincskep

Mikulás a Fundoklia téren

Igazi Mikulás érkezik december 4-én, szombaton fél kettőkor a Fundoklia térre: lovashintóval jön, magával hozza a manóját, no meg a krampuszát, és számtalan programmal kedveskedik a kicsiknek, akik a szüleikkel együtt díszíthetik fel téren a közösségi karácsonyfát.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Mikulás a szülők segítségével meg is ajándékozza a gyerekeket: a szülők előzetesen leadhatják a gyereküknek szánt ajándékcsomagot a körforgalomnál álló karácsonyfánál, december másodikán és harmadikán személyesen, este 18-19 óra közt. A csomagra jól olvashatóan és erős szalaggal rögzítik a gyerek nevét és egy-két sort, amit a Mikulás elmondhat, majd a csomagokat a lovas hintóról adja át. 

A szervezők kérik a résztvevőket, hogy készpénzben, lehetőleg pontos összeget készítve hozzanak a csomaggal együtt gyerekenként 2500 forintot, amiből a rászoruló gyerekek csomagjait, valamint a teljes programot finanszírozni tudják.

Lesz lovacskázás a fa körül (külön térítéses), igény szerint a felnőtteknek forralt bor, gyerekeknek tea (térítéses). Tartanak graffiti bemutatót: a borozó falára kerül fel többek közt a Manómesénk egyik figurája.
Feldíszítik a közösségi karácsonyfát is, saját magunk által készített és hozott díszekkel. (Ha az időjárás engedi, helyben is készítenek díszeket)

A részletes program:

Fél kettőkor a Mikulás legügyesebb manója érkezik, hogy zsonglőrmutatványokkal és egykerekűzéssel szórakoztassa a gyerekeket, és megmutatja a zsonglőrködés alapjait is.

Lesz futóverseny is a Bóbita játszótérig és vissza. A résztvevők a célvonalban szaloncukrot, a győztesek pedig korosztályonként egészséges ajándékot kapnak. A futás nevezési díja benne van a regisztrációs díjban.

Negyed három körül Fejes Rita mesél a gyerekeknek, majd a gyerekek énekelnek, verseket mondanak,  ezzel hívogatják a Mikulást.

Három órára megérkezik a Mikulás lovas hintóval, és átadja az ajándékokat. Ha a létszám és az időjárás engedi, a lovas hintón a krampusz körbeviszi a gyerekeket a tér körül (Ez külön térítéses)

A program a sötétedéssel véget ér, a közösségi karácsonyfán kigyulladnak a fények és akik akarnak, tovább mehetnek az aznapi adventi fényt keresni az ablakban.

A programon azok vehetnek csak részt, akik előzetesen regisztráltak. A regisztrációt a tér sarkán felállított sátornál ellenőrzik.

A rászoruló gyerekek számára térítésmentesen egységes ajándékcsomagokat készít az egyesület, (önkénteseknek örülünk!) de nekik ugyanúgy regisztrálniuk kell, mert gyerek és gyerek közt nem teszünk különbséget, az ő szüleiktől is kérünk nevet és pár sort, amit a csomagra tehetünk – írják.
 

Az eseményen az aktuális járványügyi előírások a mérvadóak – pillanatnyilag oltási igazolvány nélkül bárki részt vehet az eseményen, illetve a maszk használatát mindenkinek a saját belátására bízzuk – mi javasoljuk, de kötelezővé nem tesszük – teszik hozzá. 

Részletek itt.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email