22_03_29_erdmost_nincskep

Miért nem oltópont a Romics az akcióhét alatt?

22_03_29_erdmost_nincskep

Miért nem oltópont a Romics az akcióhét alatt?

Bárány Zsolt főigazgató a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény közösségi oldalán ír arról, hogy annak ellenére, hogy az oltási akcióhét előzetes regisztráció és időpont foglalás nélkül teszi lehetővé az állampolgárnak, hogy oltást vegyen fel, ott ahol akar, miért nem oltópont a Romics.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Bárány Zsolt Facebookon közzétett érveit szó szerint idézzük:

1. Logisztikai szempontból az egy horror, hogy nem tudható, 1 vagy 10 vagy 100 vagy 1000 ember fog hozzánk (mint eddig nem oltópontként működő intézmény) jönni.

2. Ha már eddig is oltópontként működő helyeket hirdetnek meg az akcióhétre (az NNK honlapján az imént ellenőriztem – csak ilyenek szerepelnek), ott rendelkezésre áll pénz, paripa, fegyver – legrosszabb esetben az időpont nélkül érkező kivárja a sorát.

3. A Romics eddig minden sikeres oltási akcióját (idősek otthona, tavaszi tömeges oltás) péntek délután és szombaton szervezte meg, tehát NEM A BETEGELLÁTÁS rovására! Az akcióhétre kijelölt oltópontnak viszont hétfőtől-vasárnapig 7-19 óráig nyitva kell lennie, akár jön érdeklődő, akár nem.

4. Ha oltópontra vezényeljük az orvost, a rendelése elmarad. Olyan rendelés nem maradhat el, mely sürgős betegeket lát el (sebészet, szemészet stb), így onnan kellene kivennünk az orvost, ahová több hónap az előjegyzés (diabetológia, endokrinológia, neurológia stb). Ezen rendelések betegeit mind le kellene mondanunk (3 hónapot vártak az időpontra…) – közben előfordulhat, hogy az akció keretében 6 óra alatt beesik 15 lakos oltásra – ez nem jó „csere”.

5. A szomszédos Törökbálint vagy „kórházunk”, a Szent Imre részt vesz mind az időpontos, mind az akciós oltásban. Én azt gondolom, hogy az érdi és Érd környéki betegellátás RENDSZER SZINTEN jobban jár, ha mi gyógyítunk, az oltást felvenni vágyók pedig Törökbálintra vagy Szent Imrébe mennek oltást felvenni. EGYÉNI preferenciák persze mások – akinek nincs időpontja esetleg elmaradó rendelésre BETEGként a Romicsba, az inkább jönne ide..

 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email