Megalakult az Érdi Vadmadár- és Vadállatmentő Szolgálat

A szolgálat tagjai, Petró Krisztina és Ba Irén fog ezentúl foglalkozni a bajba jutott, mentésre szoruló érdi vadmadarakkal és vadállatokkal. Fogadják a bejelentéseket, utánanéznek ezeknek, és elbírálják, hogy mi a legjobb megoldás a mentésre.

A szolgálat két tagja nem állatorvos, ezért természetesen nem ők fogják műteni, meggyógyítani a vadmadarakat és vadállatokat, ha épp erre szorulnak, de ők fogják a megfelelő helyre eljuttatni őket, illetve ők intézkednek a mentett kuncsaftok további sorsáról. Petró Kriszta és Ba Irén első közös akciója során egy pingvinkacsa gácsért hoztak Sárbogárdról egy egyedül maradt tojóhoz, akinek a korábbi párját széttépte egy kutya, és félő volt, hogy a magányos tojó nem éli túl.

Érd önkormányzata, mint arról korábban is írtunk már, tudatosan is igyekszik madárbarát várossá tenni a helységet. Ehhez is kapcsolódik a szolgálat megalapítása, illetve az egyre növekvő igényeket, bejelentéseket, megkereséseket is próbálják szervezettebben megoldani és ellátni. Hosszútávú céljaik között szerepel az is, hogy kivegyék a részüket a terepen végzett környezeti nevelésben, mert szeretnék, ha az érdi gyerekek alaposabban megismerhetnék a madárfajokat, ha már Érdnek ilyen szép madárállománya van.

Ha mentésre szoruló (vad)madarat, vadállatot találnak, Petró Krisztinát hívhatják a szolgálattól a 0620958-3813-a telefonszámon, de a szolgálat hamarosan létrehoz egy Facebook-oldalt is, ahova fényképpel együtt is lehet bejelentést tenni.

Petró Kriszta és Ba Irén a szolgálattal kapcsolatban még több információt is megosztott, illetve korábbi és folyamatban lévő mentésekről is beszélt az Érd Fm 101.3-on is: