22_03_29_erdmost_nincskep

Már nem autópálya a Szendrői!

22_03_29_erdmost_nincskep

Már nem autópálya a Szendrői!

A helyi lakosok összefogásával valósult meg a forgalomcsillapítás a Szendrői utcában, ahol a Felsővölgyi úthoz hasonlóan kihelyezték a virágládákat, s több utcát egyirányúsítottak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Még augusztusban írtunk róla, hogy a hét évvel ezelőtt leaszfaltozott Szendrői utcán néhányan úgy száguldoznak, mintha autópálya lenne, ezért a lakók összefogtak, hogy a heti rendszerességgel előforduló baleseteket megelőzzék és csökkentsék a gyorshajtást. Bár számos megoldást kipróbáltak, a koccanások, ütközések száma nem csökkent, a jó minőségű burkolat miatt pedig az utcát sokan kerülőútvonalként használták.

Épp ezért az utca lakói még egy lakossági fórumon is egyeztettek Csőzik László polgármesterrel és Barna Zsolttal, az Értékterv Kft. ügyvezetőjével.

Ezt követően arra jutottak, virágládákat helyeznek ki a Szendrői több pontján, hogy a 30-as sebességkorlátozást betartassák. Emellett arról is döntöttek, hogy az utca több szakaszát is egyirányúsítják. Ennek értelmében a Sóskúti útról már nem lehet behajtani a Szendrőire, az Egervári és Dévai utcákból mindkét irányba, a Drégelyiről egyik irányban sem, a Dévényi utcából pedig csak a Sóskúti út irányába lehet behajtani a Szendrőibe.

Múlt héten a Felsővölgyi úton is virágládákat helyeztek ki a forgalomcsillapítás érdekében.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email