Május elején jön a kéményseprő Diósdon és Érden

A diósdi és érdi társasházakban május 3-7. között végzik el a sormunkákat a kéményseprők. A társasházakban a sormunka kötelező, és a kéményseprő által megajánlott első két időpontban ingyenes.

A Pest megyei ellátási terület ütemezése itt érhető el.

A sormunka a kéményseprőipari szerv vagy kéményseprőipari szolgáltató megrendelés nélkül, rendszeres időközönként, tűzbiztonsági okból ingatlanról-ingatlanra járva, úgynevezett „sorban” végzett ellenőrző tevékenysége. Az ellenőrzés kiterjed az ingatlanhoz tartozó kémények, továbbá a bekötő- és összekötő elemek, valamint ezek tartozékainak átvizsgálására, szükség szerinti tisztítására, négyévenkénti műszaki felülvizsgálatára.

2018. január elsejétől a klasszikus értelemben vett sormunka csak a társasházakban és a lakásszövetkezeti lakóépületekben kötelező, és a kéményseprő által megajánlott első két időpontban ingyenes.

A tervezett sormunka ütemezett időpontjáról két héttel az ellenőrzés előtt hirdetmény, illetve postaládába dobott értesítő útján kapnak tájékoztatást a társasházi ingatlantulajdonosok - olvasható a Katasztrófavédelem honlapján.

Forrás: Katasztrófavédelem