22_03_29_erdmost_nincskep

Legyen-e Érden e-roller?

22_03_29_erdmost_nincskep

Legyen-e Érden e-roller?

Az elektromos roller egyre nagyobb teret hódít a hazai városokban. Budapesten 2019 óta pattanhatunk Lime-rollerre, Százhalombattán júniusban vezették be - láthatóan sikerrel -, és Érden is megkezdődött a próbaüzem. Most szavazhatunk, legyen-e Érden e-roller-hálózat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csőzik László polgármester facebook-posztjában írt ki szavazást az e-roller-hálózatra. Mint hangsúlyozza, a roller zöld közlekedési eszköz, és nagyban hozzájárul a helyi közlekedés kiegészítéséhez.

Jelenleg 60 roller áll próbaüzemben Érden. Hamar népszerűvé váltak az eszközök, 412 felhasználó 635 utat tett meg velük kevesebb, mint egy hét alatt. Jelenleg a város 16 pontján elérhetőek a hotspotokon – hangsúlyozza a polgármester, aki ma délelőtt a Városházházán tárgyalt a Lime Elektromos Roller Megosztó vezetőivel, majd szavazásra írta ki a kérdést: legyen-e Lime-hálózat Érden vagy sem?

A szavazás itt érhető el, az pedig, hogy hogyan és milyen feltételekkel használhatjuk a rollereket, itt.

Százhalombattán június elsején kezdődött a Lime-próbaüzem, és Vezér Mihály polgármester nagyon kedvező tapasztalatokról számolt be. Májusban Szegeden vezették be az elektromos rollereket, egyelőre négy hónap próbaidőre, erről részleteket itt olvashatnak. 

Mielőtt Lime-ra pattannánk, jó tudni: csak nagykorúak használhatják, és a rollerozókra ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a gyalogosokra, vagyis a járdán, illetve a bicikliúton kell közlekedniük (erről, illetve a Lime-ok korábbi, budapesti bevezetéséről lásd ezt a cikket). 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email