22_03_29_erdmost_nincskep

Kéthetes haladékot kaptak az egészségügyi dolgozók

22_03_29_erdmost_nincskep

Kéthetes haladékot kaptak az egészségügyi dolgozók

A kormány júliusban döntött arról, hogy az egészségügyi dolgozóknak kötelező felvenni a koronavírus elleni védőoltást a járvány további hullámainak megfékezése érdekében, de a szeptember 1-ji határidőt két héttel, szeptember 15-ig hosszabbították meg.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A korábbi döntés szerint a még be nem oltott egészségügyi dolgozóknak legkésőbb szeptember 1-ig fel kell venniük legalább az oltás első dózisát, viszont egy kedden megjelent kormányrendelet szerint a határidó szeptember 15-re módosult – szúrta ki a hvg.hu.

Hozzátették, az eredeti döntéskor a kormány közölte azt is, hogy az egészségügyi szolgáltatók nem hozhatnak létre új jogviszonyt olyan egészségügyi dolgozóval, aki nem veszi fel az oltást és meg kell szüntetni a jogviszonyt azzal az egészségügyi dolgozóval, aki megtagadja az oltás felvételét.

Az ÉrdMédiacentrumnak korábban Bárány Zsolt, a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény főigazgatója arról beszélt, a rendelőintézet dolgozóinak nagy része már kapott oltást, de a közel 220 dolgozójuk közül maximum egy-kettőt elveszítenek emiatt.

„Aki az egészségügyben úgy gondolja, hogy nem kell beoltassa magát, annak semmi helye az egészségügyben”

– húzta alá.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email