22_03_29_erdmost_nincskep

Kamera és útzár

22_03_29_erdmost_nincskep

Kamera és útzár

Három érdi civil szervezet közel tizenötmillió forint támogatást nyert el az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kiírt Tisztítsuk meg az országot! pályázaton. Az illegális hulladék felszámolását követően most a tájékoztató táblák, a kamerák és az útzáró elemek is kikerültek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A környezetvédők, a horgászok és a nagycsaládosok kora tavasszal több helyszínen felszámolták az illegális sitt- és szeméthalmokat, de hogy ne termelődjön újra a hulladék (azaz ne járjanak vissza bevett helyeikre a szemétlerakók), a napokban tájékoztató táblákat, útelzáró elemeket és kamerákat is felszereltek a projekt keretében.

Martin Norbert (az Érdi Környezetvédő és Városszépítő Egyesület tagja) lapunknak elmondta, a táblák fából készültek, és a tájékoztatást, illetve a figyelemfelkeltést szolgálják, míg az útlezáró beton- és műanyag elemek megakadályozzák, de legalábbis megnehezítik a megközelítést, illetve a hulladéklerakást. „Az összes helyszínre kikerültek az eszközök az ÉKFI jóvoltából. Mi a Bíbic és a Hattyú utcában, valamint a 7-es út melletti területen takarítottunk. Útlezáró elemeket, illetve tájékoztató táblát mindhárom részre telepítettek. Kamerák beszerzésére egyesületünk nem nyert el forrást, de elképzelhető, hogy a pályázat fenntartási ideje, azaz július 31-e után a másik két civil szervezet által elnyert kamerákat mozgatni fogjuk, miután megvizsgáltuk, hogy az adott helyszíneken a legjobb-e a kamerák vagy éppen a táblák, illetve útlezáró elemek kihasználtsága. Ez persze még a jövő zenéje” – fűzte hozzá Martin Norbert.

A horgászok három vadkamerát helyeztek el, kettőt a 6-os–M6-os út közötti területen, egyet a Duna-parton. Az útlezáró elemeket szintén ezeken a helyszíneken telepítették (a Duna-parton ez esetben a Molnár utca vége felé eső rész értendő). Tájékoztató táblákat is kitettek minkét területen, valamint a Kakukk-hegyen is, ahol szintén takarítottak tavasszal. A hegyre útzárat telepíteni nem lehetett, ahogy kamerát sem (mert nem volt mire felfogatni) – tudtuk meg Berényi Andrásnétól, az egyesület elnökétől.

Az Ága-Boga önkéntesei a Zapánszki/ Hegyaljai, a Kolozsvári, illetve a Zólyomi utcákban takarították el a hulladékot tavasszal. A helyszínekre már három vadkamera ügyel, és mindhárom területen kihelyeztek információs táblát, illetve műanyag és beton útzáró elemeket is.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email