22_03_29_erdmost_nincskep

Jégkorong: kanadai szakember segíti az edzők fejlődését

22_03_29_erdmost_nincskep

Jégkorong: kanadai szakember segíti az edzők fejlődését

A 62 éves Rob Daum csatlakozott a Kárpáti Farkasok stábjához. A 40 évnyi tapasztalattal bíró kanadai szakember elsősorban az edzők fejlesztésével foglalkozik.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Rob Daum szeptember közepén csatlakozott a Kárpáti Farkasokhoz, azzal a szándékkal, hogy a klubnál dolgozó fiatal edzők munkáját segíti, hiszen az edzők nem csak a gyermekeket, hanem saját magukat is fejlesztik.

Rob Daum korábban dolgozott a kanadai junior és egyetemi ligában, az AHL-ben és az NHL-ben is (2007 és 2008 között az Edmonton Oilers asszisztens-edzője volt). Ezt követően a 2010-es évek elején tette át székhelyét Európába, ahol az EBEL-ben szereplő Linz csapatát bajnoki címig vezette, majd a német bajnokságban, a DEL-ben az Iserlohn Roosters vezetőedzőjeként is tevékenykedett. Az előző, 2019/20-as kiírásban ismét az EBEL-ben edzősködött, hiszen a Villacher SV-t irányította.

„Korábbról ismertem Nagy Attilát, aki megkeresett, hogy érdekelne-e egy munka a Kárpáti Farkasoknál, volt pár kérdésem, de gyorsan sikerült megegyeznünk” – olvasható Rob Daum válasza a klub honlapján arra a kérdésre, hogy egy ilyen nemzetközi szinten is neves szakember hogyan került Érdre.

„A munka nem különbözik az eddigi munkáimtól,

a profi és az utánpótlás edzők is jégkorongedzők, mindenki tanulni szeretne és játékosait fejleszteni.

A feladahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg legfőképp, hogy a jégkorongedzői pályafutásom alatt szerzett tapasztalataimat átadjam az itt dolgozó edzőknek és segítsem a munkájukat, ha kérdésük van legyen kihez fordulniuk” – fogalmazott. „Terveim szerint

jégen és jégen kívül is dolgozom majd az edzőkkel. A mérkőzéseken a cserepadon, az öltözőben és a lelátón is ott leszek, attól függően épp melyik területet szeretném megfigyelni, fejleszteni.

Még korai változásokról beszélni, de egy nagyszerű klubhoz kerültem, ahol minden lehetőség rendelkezésre áll, legfőképp az edzők pozitívak és nyitottak a közös munkára” – mondta a 62 éves kanadai.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email