22_03_29_erdmost_nincskep

Így pótolhatja, ha nyaralás miatt elmarad a második oltás

22_03_29_erdmost_nincskep

Így pótolhatja, ha nyaralás miatt elmarad a második oltás

Előfordul, hogy az ismétlő oltást különböző okok (betegség, nyaralás, külföldi utazás) miatt nem tudjuk beadatni a rögzített időpontban. Mutatjuk, mi a teendő ilyenkor.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A második oltást az első oltás helyszínén adják be, a Pfizer- és Szputnyik-vakcina esetében 21 nap, a Moderna- és a Sinopharm-vakcina esetében 28 nap, az AstraZeneca esetében pedig 12 hét különbséggel.

Ha az illető vagy az háziorvos elfoglaltsága (például nyári szabadsága) miatt a második oltás eredetileg tervezett dátuma nem tartható, egyeztetni kell egy megfelelő időpontot, illetve a háziorvos a helyettesével tudja megoldani a második oltást.

Ha ez nem megy, a Fővárosi és Megyei Oltási Munkacsoportok segítenek a szervezésben. Az oltakozó a második körös oltási igényt név, TAJ szám, telefonszám, első oltás oltóanyaga megadásával az illetékes Megyei Oltási Munkacsoport e-mail címén jelezheti. A levél megérkezését követő napokban a munkacsoport telefonon értesíti az ügyfeleket a második oltás helyszínéről és időpontjáról.

 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email