Idén is osztanak uszodabérletet a diákoknak

Megtartotta alakuló ülését az Érdi Ifjúsági Önkormányzat. Elfogadták a költségvetést, a szervezeti és működési szabályzatot, és felvázolták az idei év programjait is. Ebben az esztendőben 1,5 millió forintot fordíthatnak a négy középiskola eszköztámogatására, 900 ezret pedig a szalagavatókéra.

Hatszázezer forintot fordít tízmilliós költségvetéséből az Érdi Ifjúsági Önkormányzat uszodabérletekre, amelyeket az általános és középiskolák diákjai közt osztanak majd szét. Másfélmillióval támogatják a középiskolák eszközbeszerzéseit, kilencszázezer forinttal a szalagavatókat. Kulturális programokra, koncertekre is elkülönítettek pénzt. 

- Szeretnénk több programot is megvalósítani ebben a tanévben. Mivel a járványveszély egyre súlyosabb, inkább tavaszra és nyárra tervezünk közösségi eseményeket – mondta tudósítónknak Csák Bálint diákpolgármester, hangsúlyozva: terveznek egy nagyobb koncertet is, de mielőtt elkezdenék szervezni, meg szeretnék kérdezni Érd diákságát, kit látnának szívesen. Terveznek jégdiszkót, kulturális programokat, csocsózást is. 

- Ez még csak az alakuló ülés volt, megismertük egymást, ötleteltünk, a döntések majd később születnek. Háromhetente, havonta szeretnénk találkozni, tehát ebben az évben még mindenképp ülésezünk - tette hozzá Bálint, megjegyezve: minél hamarabb szeretnék elkezdeni az események szervezését. 

Annál is inkább, mert még most, decemberben meg kívánnak hirdetni egy tippversenyt, a női kézilabda-világbajnoksággal kapcsolatban (amit Spanyolországban rendeznek decemberben). A tippverseny nyertesei 5-5 ezer forintos étel-ital-utalványt kapnak majd (amit egy helyi étteremben válthatnak be), az akcióra 150 ezer forintot fordít majd az Ifjúsági Önkormányzat.