Idén is megvendégelik a várost

Idén sem marad el az Érd és Környéke Horgászegyesület karácsonyi halászlévendégsége: 18-án 11 és 13 óra között várják az érdeklődőket a Szepes Gyula Művelődési Központ előtt. Lesz bejgli is, no meg friss kenyér a halászléhez. Helyben fogyasztani nem lehet, a halászlét dobozolva adják át a horgászok.

Huszonöt önkéntes dolgozik majd azon, hogy a halászlévendégség tökéletes legyen. Ötszáz-ötszázötven adaggal készülnek, és minden vendéget egy-egy bedobozolt adag ebéddel lát vendégül az egyesület – tudtuk meg Berényi Andrásnétól, az egyesület elnökétől, aki kiemelte: ahogy a tavalyi, úgy az idei alkalommal sem lehet helyben megenni az ebédet, mindent csomagolva adnak át.

Kérik a vendégektől, hogy viseljenek maszkot, és tartsák a távolságot sorbaállás közben is. A polgárőrség önkéntesei is jelen lesznek, figyelnek majd a szabályok betartására – tette hozzá.

A horgászok hamisítatlan érdi halászléje nagyon népszerű, általában el szokott fogyni az ötszáz-ötszázötven adag, de ha marad, azt elszállítják a nehéz helyzetben élőknek, vagy a mentőállomáson dolgozókat lepik meg vele. 

 

Archív fotó