22_03_29_erdmost_nincskep

Hétvégén nagyszabású birkózóversenyt rendez az Érdi Spartacus

22_03_29_erdmost_nincskep

Hétvégén nagyszabású birkózóversenyt rendez az Érdi Spartacus

Január 15-én Magyarországon először tartanak birkózóversenyt hét szőnyegen, hiszen az Érdi Spartacus SC által szervezett Lakatos Gábor Emlékversenyt a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnoka mellett az új létesítményben rendezik meg.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Tar Mihály klubelnök lapunkkal ismertette, a legkisebb korosztályokban (gyermek, diák II, diák I) a teljes súlycsoportnak kiírták a versenyt, míg a nagyobbaknál (serdülő, kadet) valamivel foghíjasabbak lesznek a kategóriák.

A Lakatos Gábor Emlékversenyre három országból érkeznek birkózópalánták, s bár nevezni egészen január 11-ig lehet, Tar Mihály lapunkkal azt közölte, hogy január 10-én délelőttig már 290-en jelezték részvételi szándékukat. Közülük 35-en a házigazda Érdi Spartacus SC indulói.

„Hét szőnyegen Magyarországon még nem volt versenyünk”

– fogalmazta meg a Lakatos Gábor Emlékverseny különlegességét Tar Mihály, hozzátéve, az évforduló a birkózóknál egyet jelent a korosztály- és súlycsoportváltásokkal, ezért erre a viadalra felkészülésként tekintenek, annak pedig kiváló lehetőség, hiszen néhány hét múlva már kezdődnek a korosztályos válogatóversenyek.

A birkózók után egy héttel, január 22-én az Érdi Spartacus SC a szumósoknak is nagyszabású versenyt rendez, hiszen az Érd Kupáról akár a Világjátékokra (nem olimpiai sportágak fő eseménye) is indulási jogot lehet szerezni.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email