Hetedszer is jazzfesztivál

Csütörtökön kezdődik az Érdi Jazz Fesztivál. A nyitó program - Jazz és Irodalom Dragomán Györggyel és Lantos Zoltánnal - már biztos, hogy telt házas lesz. A Bundáskenyérben Irk Réka, a fesztivál menedzsere beszélt a részletekről, többek közt arról, hogy nem kell védettségi igazolvány a részvételhez.

A Jazz Fesztivál rengeteg érdeklődőt vonz, a rendezvények minden évben telt házasak: nemcsak érdi és budapesti, hanem szegedi, esztergomi, szentendrei, váci érdeklődők is jönnek.

– Fontosnak tartom, hogy ne forduljunk a pop felé, hanem tényleg dzsesszről legyen szó. A legjobbak jönnek ebből a műfajból – hangsúlyozta Réka, aki úgy próbálja összeállítani a műsort, hogy különleges is legyen, de a fiataloknak is bemutatkozási lehetőséget kínáljon. 

– Két éve a magyar dzsesszművészek sokkal kevesebbet tudnak zenélni, mint korábban, a pandémia miatt. Ezért fontos volt, hogy őket hívjuk meg – tette hozzá a menedzser.

A műsor a fesztivált támogató AVL cég épületében kezdődik, Dragomán György és Lantos Zoltán fellépésével, amire előzetesen regisztrálni kellett, és be is teltek a helyek. 

– Egy-egy koncerten 200-250-en szoktak lenni. Reméljük, ezt a számot most is tudjuk tartani. Minden évben növekedett a látogatók száma, de mivel már nem ingyenes a fesztivál, elképzelhető, hogy ez levesz a látogatószámól  – mondta Réka, akitől megtudtuk azt is, hogy a látogatóknak nem kell védettségi igazolvány.