22_03_29_erdmost_nincskep

Háromezer alatt a regisztrált fertőzöttek száma

22_03_29_erdmost_nincskep

Háromezer alatt a regisztrált fertőzöttek száma

3,26 millió ember kapta meg eddig a koronavírus elleni védőoltást, 1,39 millió már a másodikat is. Az új fertőzöttek száma háromezer alá csökkent, az elhunytaké pedig kétszáz alatt van. A kormányszóvivő bejelentette: egymillió adag kínai vakcina érkezik áprilisban, és várnak 280 ezer oroszt is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A járvány kezdete óta összesen 753 188 ember fertőződött meg koronavírussal a regisztrált adatok szerint. Az elmúlt 24 órában elhunyt 197 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 25 381 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 458 212 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 269 595 fő. 8650 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1 052-en vannak lélegeztetőgépen.

Ami a hazánkba érkező vakcinák mennyiségét illeti, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kossuth rádió reggeli műsorában elmondta: az uniós szállítmányok késedelmes érkezése miatt tárgyaltak a kínai partnerekkel, ennek eredményeként a májusra esedékes szállítmány egy részét át tudták ütemezni áprilisra, így a 400 ezer áprilisra esedékes vakcina mellett 600 ezer, eredetileg májusban esedékes oltóanyagot is még ebben a hónapban szállít a kínai partner.

Mint azt korábban megírtuk, a kínai vakcina hatásosságát illetően kérdések merültek fel. Virulógusok szerint feltétlenül meg kell vizsgálni, hogy nem kell-e a Sinopharmból egy harmadik adagot is adni, vagy pedig egy másik vakcinával utánaoltani.

A kínai mellett várnak 280 ezer orosz vakcinát is.

   

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email