22_03_29_erdmost_nincskep

Ha a szülő nincs rendben, hogyan tud segíteni a gyerekének?

22_03_29_erdmost_nincskep

Ha a szülő nincs rendben, hogyan tud segíteni a gyerekének?

Fontos, mondhatni hiánypótló segítséget kapnak a Szikra Tehetséggondozó Egyesület családjai az érdi Szociális Gondozó Központ szakembereitől.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Miután egy gyermekről megszületik a diagnózis: autizmus spektrumzavarral értintett, a szülei teljesen magukra maradnak. Nemcsak abban, hogy milyen szakemberekhez és hova járhatnak fejlesztésre a gyerekükkel, hanem azzal a gyászfolyamattal is, amin ilyenkor a legtöbb szülő keresztülmegy. Persze, összefoghatnak a hasonló cipőben járó családok, és segíthetik egymást, de Zádori Hernietta, a Szikra Tehetséggondozó Egyesület alapítója és elnöke úgy látta, a legtöbbüknek szakembertől, pszichológustól lenne szüksége segítségre. Márcsak a COVID miatt is. 

A pszichológusi tanácsadás viszont sokak számára megfizethetetlen. Vagy legalábbis ezek a szülők inkább a gyermekeik fejlesztésére költenek minden pénzt, és a saját igényeikről teljesen lemondanak. Pedig nem kéne, hiszen legalább Vekerdy óta biztosan tudjuk, amit valószínűleg minden szülő tapasztalhatott már saját magán is: ha anya/ apa nincs jól, a gyerek sem lesz jól. 

Tavaly novemberben Zádori Henrietta megkereste hát a Család- és Gyermekjóléti Szolgálatot, ahol nagyon nyitottan és segítőkészen fogadták az elképzelését, olyannyira, hogy a gondolatot tettek követték. A Szikra Egyesületbe tartozó szülők igyenesen vehetik igénybe a szolgálat pszichológusának szolgáltatásait. Ez jelenleg – a járványhelyzet miatt – elsősorban szenélyes tanácsadás formájában történik, de ha vége lesz a járványhelyzetnek, csoportos foglalkozásokon is gondolkodnak. Az egyesület elnöke az Érd FM 101.3-nak elmondta, a legtöbb szülő hálás, hogy segítséget kaptak a szolgálattól.


 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email