22_03_29_erdmost_nincskep

Ezekkel az intézkedésekkel kezdődik a fokozatos nyitás

22_03_29_erdmost_nincskep

Ezekkel az intézkedésekkel kezdődik a fokozatos nyitás

Hatályba lépett a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozata, melynek értelmében a kijárási korlátozás este 10 és reggel 5 óra közötti időszakra módosul. Az Operatív Törzs tájékoztatóján közölte a részleteket.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Kiss Róbert az Operatív Törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese szerdai tájékoztatóján ismertette a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozatát.

  • A kijárási tilalom este 10 és reggel 5 óra közötti időszakra módosul.
  • A március 8-án ideiglenesen bezárt üzletek ismét megnyithatnak, ha az üzlet tulajdonosa, illetve üzemeltetője vállalja az új védelmi intézkedések betartását. A személyes megjelenést igénylő szolgáltatásokra korábban elrendelt intézkedések megszűnnek.
  • Az üzleteket érintő négyzetméteralapú korlátozás a szolgáltatásokra nem vonatkozik.
  • A maszkviselésre, vendéglátóüzletekre, szabadidős létesítményekre, szolgáltatási helyekre, szálláshelyekre, felsőoktatási intézményekre és a rendezvénytartásra vonatkozó intézkedések továbbra is érvényben maradnak.
  • Valamennyi schengeni belső határszakaszra ideiglenesen bevezetett határforgalom-ellenőrzés és határőrizet érvényben marad.
  • Az üzletek 5 óra és 21.30 között tarthatnak nyitva, a 10 négyzetméteres vagy annál kisebb vásárlóterű boltokban a dolgozókon kívül egy vásárló tartózkodhat, ennél nagyobb üzleteknél 10 négyzetméterenként egy-egy vásárló. Az üzemeltető köteles a bejárat előtt tájékoztatni a vásárlókat arról, hogy egyszerre hányan tartózkodhatnak az üzletben, a bejutásra várakozók között pedig be kell tartatni a másfél méteres távolságot, az üzletben pedig gondoskodnia kell a személyi- és eszközfertőtlenítésről.
  • A bevásárlóközpontok területén az üzletekbe bejutásra várakozók közötti távolságtartásért nemcsak a bolt, hanem a bevásárlóközpont üzemeltetője is felelős.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email