22_03_29_erdmost_nincskep

Ez történt a héten Tárnokon

22_03_29_erdmost_nincskep

Ez történt a héten Tárnokon

Átvették az új kézilabdapályát a tárnoki iskola udvarán, adminisztrációs feladatokkal segítik a háziorvosokat és elkezdték kihelyezni a súlykorlátozó táblákat Tárnokon – számolt be róla Lukács László, a település polgármestere közösségi oldalán.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ahogy több környező településen, úgy Tárnokon is segítik a háziorvosok munkáját, ezért az oltással kapcsolatos adminisztratív feladatok elvégzéséhez segítséget nyújt a helyi önkormányzat – tudatta Lukács László, aki azt kéri, a háziorvosokat lehetőség szerint e-mailben keressék.

Az e-mail címek:
martonfalvi.etelka@gmail.com
gyongyisoros@hotmail.com
recept.bano@gmail.com

Tárnok polgármestere beszámolt arról is, hogy elkészült az új műanyag kézilabdapálya a II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskola udvarán, de csak a veszélyhelyzet megszűnése után tudják átadni, de az iskolák megnyitásakor a diákok is használatba vehetik.

„Amint a hivatalos műszaki átadás megtörténik, ki tudjuk egészíteni kosárpályával is a felületet, erre a kézilabda szövetség is áldását adta”

– fogalmazott dr. Lukács László.

Beszámolt arról is, hogy az érdi K.S.A. Mopedauto Hungary Kft. felajánlott Tárnoknak 2.000 db maszkot, melyeket a hivatalban és az egészségházban használnak fel.

A tárnoki polgármester megemlítette, a közútkezelő elkezdte kihelyezni a súlykorlátozó táblákat az érintett területeken. A témáról korábban itt írtunk bővebben!

Lukács László részletesen beszámolt az Érd és Térsége Hulladékkezelő zöldhulladékszállításáról is. Mint írja, nem igaz az a feltételezés, hogy bármilyen új szerződést kötött volna az ÉTH új vezetésével.

„Egyszerűen az történt, hogy a mostani vezetés betartja a régi szerződéseket. Mivel az új vezetés csak most kezdte meg a munkáját, nem tudta időben elkezdeni a lakosság informálását, így a szállítás módja nem jutott el mindenkihez. Rengeteg pénz lenne a kihelyezett zsákok elszállítása, melyre nincs pénze sem az ÉTH-nak, sem az Önkormányzatoknak. Ezért arra kérünk mindenkit, szedje be az utcáról a kihelyezett zsákokat, s kéthetenként 3-t tegyen ki. Fogjunk össze, s aki nem tesz ki zsákot, azzal egyeztessenek a szomszédok, akiknek több zsáknyi zöldhulladékuk van!” – emelte ki a tárnoki polgármester, felhívva a lakosság figyelmét arra, hogy az érdi komposzttelepen (2030 Érd, Zöldhatár utca) évente 200 kilogrammnyi zöldhulladékot adhatunk le térítésmentesen.

„Az ÉTH-nál vásárolt zsákban ki lehet tenni plusz zsákot, de az már plusz pénzbe is kerül. Amíg a veszélyhelyzet tart, a kerti zöldhulladékot minden hónap utolsó szombatján, 8 és 18 óra között a lakos el is égetheti, megfelelő óvintézkedések mellett”

– fogalmazott Lukács László.

A tárnoki polgármester közösségi oldalán írt arról, hogy a csatornapénz visszajár. Mint kifejtette, bizottság dolgozik azon, hogy megállapítsa a visszajáró összeget, de a járványhelyzet gátolta munkájukat, ezzel együtt késleltette az eredményt.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email