22_03_29_erdmost_nincskep

Érden nem kapnak jutalmat a vezetők

22_03_29_erdmost_nincskep

Érden nem kapnak jutalmat a vezetők

Bár számos településen milliós jutalmakat kapnak év végén a polgármesterek és alpolgármesterek, Érden nem részesül év végi juttatásban a városvezetés – tudtuk meg Csőzik László polgármestertől.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az index készített összegző cikket a különböző települések vezetőinek év végi premizálásáról, melyben kifejtik, a vezetők nem csak a havi juttatásukért dolgoztak meg idén, de még a többhavi jutalomért is, amely milliós tételt jelent a folyószámlájukon.

Bár az idei év komoly megszorításokkal és elvonásokkal sújtotta az önkormányzatokat, a városi intézményeket, szervezeteket, ennek ellenére a veszélyhelyzet kihirdetését követően a polgármesterek egyénileg dönthetnek saját maguk vagy mások fizetésének emeléséről.

A portál részletezi, a balatonalmádi polgármester több mint bruttó egymillió forint, a sződligeti városvezető 1.6 millió, dunaföldvári kollégájuk 3.3 millió forintnyi jutalmat kap. Gyál fideszes városvezetőjéről, Pápai Mihályról november végén derült ki, hogy bruttó 4 millió 188 ezres jutalmat szavazott meg magának. Szarvason a polgármesternek közel 4.2 millió forintot, az alpolgármestereknek közel egymillió forintot tettek félre.

Megkerestük az érdi városvezetést is az év végi jutalmakkal kapcsolatban. Csőzik László polgármester, kérdésünkre válaszolva elmondta:

„Még a gondolataimban sem fordult meg, hogy ennyi kormányzati megszorítás után, ilyen gazdasági helyzetben, magamnak és helyetteseimnek jutalmat osztogassak.”

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email