22_03_29_erdmost_nincskep

Emléksarkot avattak a rendelőben

22_03_29_erdmost_nincskep

Emléksarkot avattak a rendelőben

A Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény a névadó orvosra emlékezve adtak át egy emléksarkot a Felső utcai intézményében dr. Romics László halálának 10. évfordulóján.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint prof. dr. Romics Imre, Romics László testvére az Érd Tv-nek elmondta, az emléksarok ötlete tőle származik.

“Amikor klinikaigazgató lettem, akkor az urológiai klinikán egy hét vitrinből álló múzeumot állítottam össze. Három éve avattuk fel a bátyám domborművét a bejáratnál, ott az is motivált, hogy én itt rendeltem egy-két évig és megkérdeztem a betegeket, van-e neve ennek az SZTK-nak”

– fogalmazott Romics Imre, aki hozzátette, volt aki Romsicsot, Rozmicsot mondott, van, aki jogásznak tartotta a névadót. “Talán hárman tudták a harmincból, ki volt. Akkor hoztuk ide a szobrot” – jegyezte meg.

Romics Imre elmondta azt is, az emléksarok létrehozásában unokaöccse is segített, akinek köszönhetően személyes tárgyakat és egy műszergyűjteményt állítottak ki.

Bárány Zsolt, az intézmény főigazgatója kiemelte, szerencsés helyzetben vannak, mert a Romics-család egyik híres orvostagja lett a névadójuk.

“Nagyon kevés intézmény tudja megtenni, hogy a névadójával kapcsolatban személyes tárgyakat tud kiállítani és megmutatni az ide látogatóknak”

– emelte ki Bárány Zsolt.

“Akik ismerték Romics László professzor urat, egyértelműen azt mondják, hogy számára a beteg volt a legfontosabb, ezt az üzenetet szeretnénk mi is közvetíteni az ide látogatóknak ezzel az emléksarokkal”

– tette hozzá a főigazgató.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email