22_03_29_erdmost_nincskep

Egy nap azokról, akik az év összes napján értünk dolgoznak

22_03_29_erdmost_nincskep

Egy nap azokról, akik az év összes napján értünk dolgoznak

Érd adott otthont vasárnap a Pest Megyei Rendőr- és Tűzoltónapnak, amit 4. alkalommal rendezett meg a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

 

Az eseményen nemcsak a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és a Pest Megyei Katasztrófavédelem munkatársai vehettek át elismeréseket, de többek közt Szolnoki Gábor, Tárnok polgármestere is, aki a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság „Tiszteletbeli Rendőre” címet kapta a rendőrség munkáját támogató tevékenységéért. 

A megnyitón dr. Aradszki András háláját és köszönetét fejezte ki a megjelenteknek, amiért Érd és a térség közbiztonsága rengeteget javult az elmúlt tíz évben. Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy a rendőrség és a katasztrófavédelem tevékenysége több munkánál, igazi hivatás, amivel mindegyikőnk életét, biztonságát, vagyonát igyekeznek védeni és megmenteni, és amit a kormány is törekszik anyagilag is kellőképpen értékelni. Végül köszönetet mondott a családtagoknak is, mert, mint mondta, nélkülük, a támogatásuk nélkül, nem végezhetnék munkájukat teljes erőbedobással.

T. Mészáros András, Érd polgármestere szintén a megyei jogú város javuló közbiztonságát emelte ki beszédében, emlékeztetve arra, hogy tíz évvel ezelőtt a település még csak az utolsó, 23. helyen állt ebből a szempontból a megyei jogú városok között, idén pedig a Prevenciós Bűnözés-Statisztikai Adattár legfrissebb adatait publikáló Portfolio cikke alapján már a 2. legbiztonságosabb, 50.000 fős feletti településnek számít. A polgármester hozzátette, megtiszteltetés számára, hogy Érd ad helyszínt a Pest Megyei Rendőr- és Tűzoltónapnak.

A tűzoltóság áldozatos munkájának is vannak a statisztikákban is látható eredményei, emelte ki aztán Branyiczky Márk tü. ezredes, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, aki elmondta, hogy 55%-kal csökkent a tűzesetek miatti halálesetek száma. 

Bár az időjárás nem volt túl barátságos sem a szervezőkhöz, sem a résztvevőkhöz, de a programok mindenkit kárpótoltak. Nehéz lenne rangsorolni, hogy melyik volt ezek között a legnépszerűbb, a gyerekek nagy lelkesedéssel másztak be a TEK által bemutatott kétéltű, páncélozott csapatszállító járműbe (vagy ahogy csak sokan hívták, a „tankba”), illetve a katasztrófavédelem füstsátrába is, de a tűzoltóautó darujáról is rengetegen csodálták meg az Érd Arénát és környékét a magasból. A nap végén pedig a rendőrök és tűzoltók négylábú társai, a kutyák és a lovak is sok-sok simogatással és ölelgetéssel távozhattak a IV. Pest Megyei Rendőr- és Tűzoltónapról.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email