22_03_29_erdmost_nincskep

Csütörtöktől újabb 100 ezer bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozó kap oltást

22_03_29_erdmost_nincskep

Csütörtöktől újabb 100 ezer bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozó kap oltást

Eddig több mint 100 ezer pedagógus kapta meg az oltást és kedden újabb 100 ezer bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozó kapott behívót soron kívüli oltásra, melyet csütörtök és vasárnap között kapnak meg a kórházi oltópontokon Pfizer vakcinával.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint arra a kormányzati tájékoztató portál emlékeztetett, a pedagógusok soron kívüli oltásának első, április 1. és 3. közötti időszakában 66 685-en kaptak vakcinát, ez a 78 ezer regisztrált 85%-a. Korábban pedig 33 634 pedagógus kapta meg az oltást.

A második körös oltás április 8. és 11. között lesz, erre 100 013-an kaptak behívót, köztük az oltásra regisztrált, köznevelésben, szakképzésben és bölcsődékben dolgozók, valamint az első körben behívott, de meg nem jelent pedagógusok.

Azok, akik az elmúlt három hónapban igazoltan koronavírus-fertőzöttek voltak vagy most más okból nem tudnak megjelenni az oltóponton, később kapnak lehetőséget oltásra.

Már az első oltás után jelentősen emelkedik a vírusfertőzés súlyos lefolyása elleni védettség. A pedagógusok soron kívüli oltása biztonságosabbá teszi az óvodák és iskolák újranyitását és ezzel ahhoz is hozzájárul, hogy sok gyermekes szülő visszatérhessen a munkába – olvasható a kormányzati portálon.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email