22_03_29_erdmost_nincskep

Cseh Lászlóról nevezhetik el a törökbálinti uszodát

22_03_29_erdmost_nincskep

Cseh Lászlóról nevezhetik el a törökbálinti uszodát

A hatszoros olimpiai érmes, kétszeres világbajnok, sokszoros Európa- és magyar bajnok úszóklasszisról, Cseh Lászlóról nevezhetik el a törökbálinti uszodát, miután a képviselő-testület rendkívüli ülésén döntöttek erről és ezt a sportoló is elfogadta.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Cseh László pályafutása során ötször vett részt az ötkarikás játékokon. Első olimpiáján, 2004-ben, Athénban úgy lett bronzérmes 400 vegyesen, hogy néhány héttel az olimpia előtt eltörte jobb lábfejét. Négy évvel később, Pekingben 200 és 400 vegyesen, illetve 200 pillangón is ezüstérmes lett a 23-szoros olimpiai bajnok amerikai legenda, Michael Phelps mögött, majd 2012-ben Londonban 200 vegyesen harmadikként, 2016-ban, Rióban pedig 100 pillangón másodikként ért célba.

A Halásztelken élő – és itt díszpolgári címet kiérdemlő – Cseh László klubszínekben 2004-ig erősítette a Budapesti Spartacust, majd 2014-ig a Kőbánya SC versenyzője volt.

2014 vége óta az érdi Plagányi Zsolt vette át edzéseinek irányítását és ugyan az Egri Úszóklubhoz igazolt, de edzéseit már ekkor a törökbálinti sportuszodában végezte, ahogy 2019-es, BVSC-be való igazolása óta is Törökbálinton készült utolsó olimpiájára.

Elek Sándor, Törökbálint polgármestere az Érd FM 101.3-nak a helyi uszoda elnevezése kapcsán elmondta, a képviselő-testület rendkívüli ülésén többfajta vélemény ütközött egymással, mert voltak, akiknek kétségeik voltak, mennyire van rendben, hogy élő személyről neveznek el valamit, de a polgármester megjegyezte, erre számos példa van, hiszen a háromszoros olimpiai bajnok kardvívóról, Szilágyi Áronról is neveztek már el csarnokot, vagy éppen a vízilabda szövetségi kapitány és szövetségi elnökről, Kemény Dénesről is.

„Nem gondolom, hogy meg kell várni, hogy meghaljon valaki, hogy elismerjék azt, amit tett. Cseh László le akarta és le is zárta a pályáját, ebből az uszodából indulva pedig komoly eredményeket ért el” – fogalmazott Elek Sándor, hozzátéve, hogy végül a jelenlévő képviselők százszázaléka szavazta meg az előterjesztést.

„Bár külföldön volt, de telefonon megkerestük Cseh Lászlót, mit szól ehhez és annyit válaszolt, hogy megtiszteltetésnek veszi és elfogadja” – számolt be róla a törökbálinti polgármester, aki kitért arra is, hogy Cseh Lászlót jövő kedden búcsúztatják Törökbálinton, ahol remélik, sokat fog visszajárni.


 

További cikkeink

További cikkeink

Szociális Gondozó Központ Házi Segítségnyújtás pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó munkakör/feladatkör betöltésére.
A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email