A baba legfontosabb tápláléka

A Kötelék - Érd térségi közösség a családokért ingyenes, online szülésfelkészítő tanfolyamán minden kérdésre választ kaphatnak a kismamák, apák, nagymamák az anyatejes táplálással kapcsolatban Juhászné dr. Kun Judit, orvos, IBCLC laktációs szaktanácsadótól kedden 17 órától a virtuális térben.

A Kötelék - Érd térségi közösség a családokért szülésfelkészítő tanfolyama jelenleg a koronavírus miatt online térben zajlik, de a szakemberek által tartott beszélgetések célja változatlanul az, hogy segítsék a szülés és a várandósság pozitív megélését, csökkentsék az ismeretlentől való félelmet.

A január 5-ei előadás és beszélgetés témája: Nekem is menni fog a szoptatás! Az érdeklődők gyakorlati tudnivalókat kaphatnak a szoptatási testhelyzetekről és a mellre tételről; arról, hogyan viselkedik egy “normál” újszülött, illetve, hogy honnan lehet tudni, hogy elég anyatejhez jut-e a kisbaba. Továbbá azokra a kérdésekre is választ kaphatnak, hogy hogyan lehet biztosítani, hogy elegendő legyen az anyatej, hogyan tudjuk felébreszteni az aluszékony babát, vagy hogy mihez kezdjünk egy sírós csecsemővel. Az is szóba kerül majd, ami szintén sok kismamát érinthet: hogyan szakítsunk időt a házimunkára és a többi családtagra és hol kaphatunk segítséget, ha elakadtunk.

További információért látogasson el a Kötelék weboldalára. A beszélgetéshez január 5-én 17-19 óra között ezen a linken tud csatlakozni (ehhez Google-fiókra van szükség). Az online beszélgetésen való részvétel ingyenes.

Juhászné dr. Kun Judit laktációs szaktanácsadó az Érd FM reggeli műsorában, a Bundáskenyérben is beszélt az anyatejes táplálás szerepéről:

 

A kép illusztráció.