22_03_29_erdmost_nincskep

Az örökbefogadási kedv a pandémia alatt sem lankadt a Siriusnál

22_03_29_erdmost_nincskep

Az örökbefogadási kedv a pandémia alatt sem lankadt a Siriusnál

Böjtös Andrea, a Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvány elnöke az Érd FM 101,3-nak számolt be a 2020-as év nehézségeiről és sikereiről, a pandémia alatti örökbefogadási kedvről és az ivartalanítási akcióról. Arról is beszélt, hogy 2021-ben is ugyanúgy folytatják a munkát.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Sirius számára is új helyzetet hozott a pandémia és nehéz évet tudhatnak maguk mögött. Nem nyithatott ki az állatmenhely, de azért szigorú szabályok mellett folyamatosan működött az örökbeadás, bár kicsit nehézkesebb volt a beérkező kuytusok örökbe adása. Böjtös Andrea elmondta, hogy az örökbefogadási kedv megmaradt, sok kutyus talált ily módon gazdára. Mint mondja, számukra az volt most a legfontosabb, hogy csak megfontolt döntés alapján fogadjon örökbe állatot bárki, ne csak mondjuk a Home Office idejére.

Az ivartalanítási akció is folytatódhatott tavaly, az Érdi Civil Licit jóvoltából 300.000 Ft-ot sikerült ivartalanításra fordítani. Mint mondja, sok jelentkező volt, rengeteg cicát sikerült megműteni. A keret azonban hamar elfogyott, de egy önkormányzati pályázat jóvoltából további 350.000 Ft-hoz sikerült jutniuk, amit kiegészítettek a jótékonysági futáson összegyűlt 250.000 Ft-tal, így ezt az összeget is erre a célra fordíthatták.

Az önkormányzat ugyanúgy kiírta a telep üzemeltetésére a közbeszerzési pályázatot, mint korábban, de nem volt más jelentkező, csak a Sirius, így továbbra is folytathatják a munkát. Bár új szerződést kellett kötniük, de nagy változás nem történt, ugyanolyan beszámolási kötelezettségük van és a feltételek és a feladatok ugyanazok maradtak.


 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email