22_03_29_erdmost_nincskep

Az elhurcoltakra emlékezünk vasárnap

22_03_29_erdmost_nincskep

Az elhurcoltakra emlékezünk vasárnap

Január 9-én emlékezik majd a város arra a többezer emberre, akiket 1944-ben málenkij robotra hurcoltak a Szovjetunióba. A koszorúzást a Szabadság téri emlékműnél tartják 11 órától, ezt megelőzően szentmisét, illetve istentiszteletet celebrálnak a Jézus Szíve, valamint a Kálvin téri templomban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

1945. január 6-10. között háromezer férfit, fiút hurcoltak el málenkij robotra Érdről és környékéről. Érd minden évben január első (illetve most második) vasárnapján emlékezik meg róluk, illetve a település történelmének e sötét korszakáról.

2022. január 9-én reggel 8 órakor szentmisét tartanak az Újvárosi Jézus Szíve templomban, és 10 órakor koszorúzással egybekötött istentiszteletet a Kálvin téri református templomban, majd a Magyar Földrajzi Múzeummal szemben, Domonkos Béla szobránál hajtank fejet és emlékeznek meg az áldozatul esett apákról, fivérekről, férjekről.

Részletek itt.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email