22_03_29_erdmost_nincskep

Április 30-ig kell megkapni az SZJA-tervezeteket

22_03_29_erdmost_nincskep

Április 30-ig kell megkapni az SZJA-tervezeteket

Már közel két hónapja elérhetőek a személyi jövedelemadó-bevallás tervezetek, melyek postázását április 15-ig lehetett kérni. A tervezetet – ha nem szükséges kiegészítés, módosítás hozzájuk – május 20-tól bevallássá válnak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Salgó Attila, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal sajtóreferense az Érd FM 101.3-nak elmondta, telefonon és SMS-ben több mint 225 ezren kérték a személyi jövedelemadó-bevallási tervezetek postázását, melyek egyébként elérhetőek az interneten is.

„Azok is számíthatnak levére, akiknek tervezete a kifizetők által hiányos vagy téves adatszolgáltatás miatt felülvizsgálandó” – mondta Salgó Attila, megjegyezve a csomag egy tájékoztatót, egy 1+1%-os rendelkező nyilatkozatot és egy válaszborítékot tartalmat, de kiegészítő nyilatkozatot kaphat olyan is kaphat, akinek hibátlan a tervezete, de visszaigényelhető vagy befizetendő adója van.

Akik egyetértenek a tervezettek, azoknak nincs szükségük kiegészítő nyilatkozatra és más teendőre sem. Az ő szja-tervezetük pedig május 20-tól bevallássá válik.

Mint Salgó Attila elmondta, ha visszaigényelhető adónk van, érdemes megjelölni a bankszámlaszámot vagy postai címet, amire vissza szeretnénk kapni a pénzt. Ha viszont fizetendő adónk lenne, amely nem haladja meg az 500 ezer forintot, akkor kérhetünk 12 havi, pótlékmentes törlesztést is, melynek első részletét május 20-ig érdemes befizetni – figyelmeztetett a NAV sajtóreferense.

Salgó Attila beszámolt arról is, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapját április közepéig 400 ezerrel többen látogatták, amely azt mutatja, egyre többen használják a hivatal elektronikus felületeit.

Kitért rá, egyre többen veszik igénybe az 1+1%-ot, amely az állampolgárnak ugyan csak 5 percet vesz igénybe, de ez hatalmas segítség a civil szervezeteknek.

Emlékeztetett, a  AV webes felületén csak olyan szervezetek szerepelnek, melyek regisztráltak a NAV-hoz, illetve a technikai számmal rendelkező vallási közösségek és a Nemzeti Tehetségprogram szerepel még köztük.

Salgó Attila ismertette, a vallási közösségek számára érvényes nyilatkozatot auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgatikusan figyelembe veszik, egészen addig, amíg a felajánló mást meg nem jelöl vagy azt vissza nem vonja. A civil szervezeteknél viszont minden évben nyilatkoznunk kell arról, hova irányítsuk 1%-unk.


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email