Adományokat gyűjt és önkénteseket keres a Sirius

Július 16-án és 17-én 9 és 15 óra között az érdi hipermarketben gyűjt adományokat a Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvány, melynek menhelye újra látogatható a nagyközönségnek, de továbbra is várják önkéntesek jelentkezését is.

Július 16-án és 17-én adománygyűjtést tart az érdi hipermarketben a Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvány, amely az áruházban megvásárolható adományokat vár.

Mint Böjtös Andrea, az Alapítvány elnöke az Érd FM 101.3-nak kifejtette, elsődlegesen állateledelt és olyan felszereléseket várnak, amiket a menhelyen tudnak használni, így akár tisztítószereket, takarítóeszközöket, seprűt, lapátot, slagot és kutyajátékot is szívesen fogadnak.

A napokban ugyan önkéntesek jelentkezését is várták az adománygyűjtésre, de mint elmondta, úgy néz ki, meg is lesz a létszám, mert sokan jelentkeztek.

Kitért rá, bár a helyszínen nem lesz lehetőség örökbefogadásra, szeretnék azt népszerűsíteni, hiszen a menhelyen jelenleg 80-90 kutya és 4 nemrég kidobott kiscica is örökbefogadásra vár.

Böjtös Andrea hangsúlyozta, a menhely már látogatható és maszkot sem kell viselni, de azt kérik, a látogatók előre jelentkezzenek be, mert szeretnék elkerülni a tömeget.

Kitért rá, a menhelyre is várják a 16 évnél idősebb önkéntesek jelentkezését a siriusalapitvany.hu oldalon található elérhetőségeken.

Böjtös Andrea a nyári hőséggel kapcsolatban hangsúlyozta, ilyenkor fontos, hogy az állatoknak folyamatosan legyen friss ivóvizük és azt javasolja, a pancsolni szerető állatoknak rakjunk ki egy nagyobb edényt, ládát, vagy nem használt homokozót, amelyek kiválóan alkalmasak kádnak az állatok számára. Kitért rá, ők is hasonlót alkalmaznak a menhelyen, de a betont is fellocsolják.

Böjtös Andrea felhívta a figyelmet rá, a hosszan tartó melegben a kutyák is kaphatnak hőgutát, ilyenkor nagyon lihegnek és könnyen túlhevülnek. Azt javasolta, ilyen esetben próbáljuk hidegvizes törölközővel lehűteni az állatot, de ha ez sem segít, azonnal vigyük állatorvoshoz.