22_03_29_erdmost_nincskep

Adományokat gyűjt és önkénteseket keres a Sirius

22_03_29_erdmost_nincskep

Adományokat gyűjt és önkénteseket keres a Sirius

Július 16-án és 17-én 9 és 15 óra között az érdi hipermarketben gyűjt adományokat a Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvány, melynek menhelye újra látogatható a nagyközönségnek, de továbbra is várják önkéntesek jelentkezését is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Július 16-án és 17-én adománygyűjtést tart az érdi hipermarketben a Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvány, amely az áruházban megvásárolható adományokat vár.

Mint Böjtös Andrea, az Alapítvány elnöke az Érd FM 101.3-nak kifejtette, elsődlegesen állateledelt és olyan felszereléseket várnak, amiket a menhelyen tudnak használni, így akár tisztítószereket, takarítóeszközöket, seprűt, lapátot, slagot és kutyajátékot is szívesen fogadnak.

A napokban ugyan önkéntesek jelentkezését is várták az adománygyűjtésre, de mint elmondta, úgy néz ki, meg is lesz a létszám, mert sokan jelentkeztek.

Kitért rá, bár a helyszínen nem lesz lehetőség örökbefogadásra, szeretnék azt népszerűsíteni, hiszen a menhelyen jelenleg 80-90 kutya és 4 nemrég kidobott kiscica is örökbefogadásra vár.

Böjtös Andrea hangsúlyozta, a menhely már látogatható és maszkot sem kell viselni, de azt kérik, a látogatók előre jelentkezzenek be, mert szeretnék elkerülni a tömeget.

Kitért rá, a menhelyre is várják a 16 évnél idősebb önkéntesek jelentkezését a siriusalapitvany.hu oldalon található elérhetőségeken.

Böjtös Andrea a nyári hőséggel kapcsolatban hangsúlyozta, ilyenkor fontos, hogy az állatoknak folyamatosan legyen friss ivóvizük és azt javasolja, a pancsolni szerető állatoknak rakjunk ki egy nagyobb edényt, ládát, vagy nem használt homokozót, amelyek kiválóan alkalmasak kádnak az állatok számára. Kitért rá, ők is hasonlót alkalmaznak a menhelyen, de a betont is fellocsolják.

Böjtös Andrea felhívta a figyelmet rá, a hosszan tartó melegben a kutyák is kaphatnak hőgutát, ilyenkor nagyon lihegnek és könnyen túlhevülnek. Azt javasolta, ilyen esetben próbáljuk hidegvizes törölközővel lehűteni az állatot, de ha ez sem segít, azonnal vigyük állatorvoshoz.


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email