120 diósdi kapott oltást a héten

Spéth Géza, Diósd polgármestere ezúttal is közösségi oldalán tette közzé a települést érintő, koronavírus-járvánnyal kapcsolatos adatokat. A héten a négy felnőtt háziorvosi praxisban folytatódott a koronavírus elleni vakcinák beadása, amelynek keretében 120 fő oltására került sor.

A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Népegészségügyi Osztálya tájékoztatása szerint 5 fő diósdi lakos áll, 3 lakcímen kötelező járványügyi megfigyelés alatt az otthonában- írja Spéth Géza. A Zöldfa Bölcsőde a hatályos szabályozásoknak megfelelően nyitva tart. A Dió Óvodában a Kormány döntésének megfelelően jövő héten hétfőn véget ér a rendkívüli szünet és a kisgyermekek visszatérhetnek az intézménybe.

A Diósdi Eötvös József Német Nemzetiségi Általános Iskola tájékoztatása szerint az iskolában egy dolgozó esetében igazolódott a koronavírussal való megbetegedése ezen a héten. Az általános iskolai beiratkozás a tegnapi és a mai napon folyamatosan zajlik. Kék Géza Művelődési Ház és Könyvtárban és a Polgármesteri Hivatalban a koronavírus járvánnyal kapcsolatos megbetegedés nem történt.

Dr. Varga Dániel alpolgármester és háziorvos kollégái tájékoztatása szerint, ezen a héten a 4 felnőtt háziorvosi praxisban folytatódott a koronavírus elleni vakcinák beadása, amelynek keretében mintegy 120 fő oltására került sor. A második körös oltások szervezése is folyamatosan zajlik. Az oltások beadása Diósdon az Egészségházban, valamint az oltópontokban történik. Beoltottak száma attól függ, hogy a praxisok az adott hétre vonatkozóan mennyi oltóanyagot kapnak. A héten a Kék Géza Művelődési Ház és Könyvtár dolgozói is bekapcsolódtak az oltások szervezésébe, az oltakozók telefonon történő értesítését végezték.

 

forrás: Spéth Géza Facebook oldala, fotó: diosd.hu