22_03_29_erdmost_nincskep

120 diósdi kapott oltást a héten

22_03_29_erdmost_nincskep

120 diósdi kapott oltást a héten

Spéth Géza, Diósd polgármestere ezúttal is közösségi oldalán tette közzé a települést érintő, koronavírus-járvánnyal kapcsolatos adatokat. A héten a négy felnőtt háziorvosi praxisban folytatódott a koronavírus elleni vakcinák beadása, amelynek keretében 120 fő oltására került sor.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Népegészségügyi Osztálya tájékoztatása szerint 5 fő diósdi lakos áll, 3 lakcímen kötelező járványügyi megfigyelés alatt az otthonában- írja Spéth Géza. A Zöldfa Bölcsőde a hatályos szabályozásoknak megfelelően nyitva tart. A Dió Óvodában a Kormány döntésének megfelelően jövő héten hétfőn véget ér a rendkívüli szünet és a kisgyermekek visszatérhetnek az intézménybe.

A Diósdi Eötvös József Német Nemzetiségi Általános Iskola tájékoztatása szerint az iskolában egy dolgozó esetében igazolódott a koronavírussal való megbetegedése ezen a héten. Az általános iskolai beiratkozás a tegnapi és a mai napon folyamatosan zajlik. Kék Géza Művelődési Ház és Könyvtárban és a Polgármesteri Hivatalban a koronavírus járvánnyal kapcsolatos megbetegedés nem történt.

Dr. Varga Dániel alpolgármester és háziorvos kollégái tájékoztatása szerint, ezen a héten a 4 felnőtt háziorvosi praxisban folytatódott a koronavírus elleni vakcinák beadása, amelynek keretében mintegy 120 fő oltására került sor. A második körös oltások szervezése is folyamatosan zajlik. Az oltások beadása Diósdon az Egészségházban, valamint az oltópontokban történik. Beoltottak száma attól függ, hogy a praxisok az adott hétre vonatkozóan mennyi oltóanyagot kapnak. A héten a Kék Géza Művelődési Ház és Könyvtár dolgozói is bekapcsolódtak az oltások szervezésébe, az oltakozók telefonon történő értesítését végezték.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email