Legújabb podcastunkban Bíró Lajossal, a városunkban élő sztárséffel beszélgettünk.
Címkék: vendéglátás
Az ismert gasztroinfluenszer végigkóstolt néhányat, és jól elmondta a véleményét. Noha úgy tűnik van, amiben tévedett.
Aki most lehúzza a rolót, többé már nem nyit ki egykönnyen – vélik az érdi vendéglátósok.
A szállodák és az éttermek belső terei csak védettségi igazolvánnyal látogathatók. De mit szólnak ehhez az érintettek?
Olyan lesz ez az év, mint a pezsgőből kiugró dugó - fogalmazott a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Guller Zoltán. Mint mondta, a magyarok 64 százaléka utazni akar, hárommillió vendégéjszakát már lefoglaltak a hazai szálláshelyeken. Bízik abban, hogy kisebb fesztiválok lesznek az idén.
A felénél is kevesebbre esett vissza a vendéglátóhelyek forgalma a járványügyi korlátozások miatt. Érdi étterem-tulajdonosokat kérdeztünk: sikerül-e megtartani a dolgozókat és az üzletet a zárva tartás ellenére? Igénybe tudták-e venni az ágazat ötven százalékos állami bértámogatását?
A koronavírus-járvány miatti intézkedések következtében hónapok óta zárva tartanak az éttermek, bárok, szórakozóhelyek és kocsmák is. De vajon meddig bírják még bevételek nélkül a vendéglátóipari egységek és munkavállalóik?