22_03_29_erdmost_nincskep

Rekord nyárra számítanak

22_03_29_erdmost_nincskep

Rekord nyárra számítanak

Olyan lesz ez az év, mint a pezsgőből kiugró dugó - fogalmazott a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Guller Zoltán. Mint mondta, a magyarok 64 százaléka utazni akar, hárommillió vendégéjszakát már lefoglaltak a hazai szálláshelyeken. Bízik abban, hogy kisebb fesztiválok lesznek az idén.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az elmúlt év kármentesítéssel telt, megpróbáltuk a szektort életben tartani – fogalmazott a Magyar Turisztikai Ügynökség podcastjában a vezérigazgató, hozzátéve: a vállalkozások felkészültek a vendégek fogadására: „a hibernáció után egyből rajthoz kell állni, és a versenyt meg kell nyerni”. Mint mondta, ki szeretnék használni, hogy az elsőként újrainduló ország vagyunk Európában, ugyanakkor a biztonság továbbra is nagyon fontos, és az intézkedések betartásában a turisztikai szakmának kiemelt felelőssége van.  A

A podcastban szó esik arról is, hogy kisebb fesztiválok valószínűleg lehetnek már országszerte az idén, de ez attól függ, hogy a hányan oltatják be magukat. 

– Nagyon bízom abban, hogy tucatnyi, sőt több száz kisebb léptékű fesztivál lesz. Az idei fesztiváltámogatási keretünk rendelkezésre áll. Minden rajtunk múlik, regisztrálni kell és felvenni az oltást, és akkor bizonyára idén is lesznek fesztiválok – mondta a vezérigazgató.

A Turisztikai Ügynökség 39 ezer szálláshely adatit látja online és on-time. Mint Guller Zoltán ismertette, jelenleg 1151 szállodából 850-nek már van foglalása, és több mint 480 panzió, valamint több ezer szálláshely már fogad vendégeket.

– Erre a nyárra csak belföldi turistával már több mint 3 millió vendégéjszakát rögzítettek. Ha ezt a számot összevetjük a tavalyival, és ha az időjárás is kedvez, rekordnyarat könyvelhetünk el – tette hozzá.

Ha derűlátóak is a szektor képviselői, egy biztos: még nem térhetünk vissza a korábbi szokásainkhoz, a szigorítások, óvintézkedések még hatályban vannak. Hogy hogyan látogathatjuk az éttermeket, szállodákat, fürdőket jelenleg, azt Győrfi Pál mondja el egy videofilmben, kiemelve: a szálláshelyeken csak a védettségivel rendelkezőket, a felügyeletük alatt álló kiskorúakat, vagy üzleti, gazdasági célból érkező személyeket lehet fogadni. A szálláshelyeken a vendég nem köteles maszkot viselni. A szabadidős létesemények látogatása szintén csak a védettek és a felügyeletükben álló kiskorúak számára engedélyezett.

Zenés-táncos rendezvényt továbbra is tilos szervezni, beleértve a lakodalmakat is. Családi és magánrendezvényt – az esküvőket is beleértve – akkor lehet szervezni, ha a résztvevők létszáma nem haladja meg a tíz főt.

Sportrendezvényeken, kulturális eseményeken maximum este 11 óráig tartózkodhatnak a védettek. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email