22_03_29_erdmost_nincskep

Vigyázat, csalnak a mentősök nevében!

22_03_29_erdmost_nincskep

Vigyázat, csalnak a mentősök nevében!

Alighogy július elején megalakult az Érd és Térsége Mentőszolgáltért Alapítvány, máris felbukkantak a csalók, akik az alapítványra hivatkozva kérnek például telefonon pénzt gyógyszerre. Megkerestük az ügyben Bántó Bélát, az Érdi Mentőállomás és az alapítvány vezetőjét.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Sárd utcai Érdi Mentőállomás ellátási területéhez több mint 100 ezer ember tartozik, hiszen nemcsak az érdieket, de a környékbeli településeket is ellátja. Bántó Béla beszélgetésünk elején leszögezte, hogy jelenleg szerinte a világ élvonalába tartozó eszközökkel bírnak a mentés terén, de mindig van hova fejlődniük. Éppen ezért az alapítványt azért hozták létre, hogy több lehetőségük legyen a mentéshez szükséges eszközök, a mentőállomás szociális körülményeinek és a szolgálatot teljesítők munkafeltételeinek fejlesztésére. Emellett a mentőállomáson dolgozók képzése sem olcsó dolog, hiszen ez egy olyan munkakör, amiben állandóan fejleszteniük, képezniük kell magukat. Végül, de nem utolsó sorban céljuk az is, hogy bővítsék a lakosság elsősegély-ismereteit – igény esetén.

Alig egy hét telt el azután, hogy bejelentette az Érd és Térsége Mentőállomás közösségi oldalán az alapítvány megalakulását, máris több visszajelzés érkezett hozzájuk, miszerint csalók keresték meg őket az alapítvány nevében, és próbáltak támogatást kérni tőlük telefonon elsősorban gyógyszerekre. 

– Azt tudjuk sajnos csak hangsúlyozni, hogy legyenek nagyon körültekintőek azok, akik támogatni szeretnék az alapítványunk célkitűzéseit. A közösségi oldalunkon megtalálható az elérhetőségünk és a bankszámlaszámunk is, illetve a jövőben szeretnénk bevezetni a csekkes befizetés lehetőségét. Mindenesetre, az már rögtön gyanúra adhat okot, ha telefonon keresnek meg valakit a nevünkben, hiszen nem szoktunk telefonon pénzt kérni, másrészt, ha például gyógyszerre kérnek támogatást.

Az Érd és Térsége Mentőszolgálatért Alapítványt elérheti a mentőszolgálat facebook oldalán

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email