22_03_29_erdmost_nincskep

Változó menetrendek

22_03_29_erdmost_nincskep

Változó menetrendek

A kijárási korlátozással összhangban, a csökkenő utasszámhoz igazodva változik a MÁV, a Volánbusz, valamint a BKK járatainak menetrendje. Nem közlekedik többek közt a kora reggeli 4659-es vonat sem. Arra kérik a lakosságot, csak akkor használja a közösségi közlekedést, amikor feltétlenül szükséges.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A MÁV tájékoztatása szerint március 30-tól nem közlekednek a tanítási időszakban az iskolába jutást biztosító járatok, melyeket a tantermen kívüli oktatási rend és a szombattól életbe lépett kijárási korlátozás miatt már csak alig vagy egyáltalán nem vesznek igénybe az utasok.

Nem közlekedik a reggeli órákban Martonvásárról 6:29-kor induló és a Délibe 6:59-kor érkező 4659-es számú vonat.

Hétvégéken marad a szombati és a vasárnapi közlekedési rend. A lezárt határok miatt külföldre már nem közlekedő egyes nemzetközi vonatokat a magyarországi szakaszokon is törlik a menetrendből március 30-tól.

A Volánbusz minden helyközi (országos, regionális, elővárosi, valamint a Budapest környéki) járata a tanítási szünet idején érvényes menetrend szerint közlekedik.

Nem közlekednek továbbá a tanév tartama alatt munkanapokra meghirdetett háromjegyű vonalszámú (többnyire Pest megyei) járatok, a tanév tartama alatt a hetek első munkanapját megelőző napokra, a tanév tartama alatt a hetek első munkanapján, a tanév tartama alatt a hetek utolsó munkanapjára, valamint a tanév tartama alatt a hetek utolsó előtti munkanapjára meghirdetett járatok – olvasható a Volánbusz honlapján.

A fővárosban a BKK a szombati menetrenden alapuló, de számos frekventált vonalon annál sűrűbb közlekedést biztosító menetrendet vezet be munkanapokra a BKK április 1-jétől, szerdától, mert a 80-90 százalékkal visszaesett utasszám nem indokolja a tanszüneti közlekedési rend további fenntartását. Csúcsidőben a metró-, valamint a nagyobb forgalmat bonyolító villamos- és buszvonalakon továbbra is a forgalomhoz mérten sűrű járatindulásra lehet számítani.

Az egészségügyi dolgozók ingyen utazhatnak a helyközi közösségi közlekedésben a MÁV, a GYSEV és a Volán járatain. A kormány arra kéri a polgármestereket, hogy a helyi közlekedésben is biztosítsanak hasonló kedvezményeket. 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email